SportVoetbal

Be Quick definitief veilig na ruime overwinning

Zwolle – Na een meer dan enerverend seizoen, heeft Be Quick zich gisteren veilig gespeeld. Thuis werd Quick ’20 met 5-1 verslagen. Volgende week wacht de wedstrijd bij Den Ham, waar mogelijk nog een periodetitel op het spel staat.

Met zowel Sander Aarten, Sertaç Yilmaz, Jeffrey van der Vlist en Gianlucca van der Vegt in de basis begint Be Quick met een heel aanvallende opstelling. Dat is in de openingsfase al direct succesvol. Gianlucca van der Vegt rondt in de 2e minuut een goede combinatie met Yordi Veldman af: 1-0. Van der Vegt verschijnt enkele minuten later alweer alleen voor de keeper, maar schuift de bal dan langs de paal. Als Jeffrey van der Vlist kort daarna al de 2-0 binnen tikt (10e) heeft Be Quick de gedroomde start al te pakken.

Interim-trainer Jan Locht: “Zo hadden we het ook afgesproken. In het begin heel veel druk zetten. Daarna wat inzakken.” Dat inzakken doet Be Quick ook, maar het spel van de roodzwarten wordt mat en Quick scoort bij de eerste de beste kans 2-1 (17e, doelpuntenmaker Lars Kosters). Jan Locht: “Na die goede openingsfase werden we in slaap gesust.” Linksbuiten Gianlucca van der Vegt: “Na die 2-0 kregen we het toch even moeilijk, creëerden we niets.”

Na een half uur begint Be Quick weer op gang te komen. Een goede diepe bal van Sertaç Yilmaz bereikt Jeffrey van der Vlist, maar die heeft geen controle genoeg. Deze kans gaat nog verloren, maar enkele minuten later rondt Gianlucca van de Vegt opnieuw een steekbal van Yordi Veldman af: 3-1.
Trainer Locht: “In de tweede helft zijn we weer begonnen met gas te geven.” Van der Vegt “En dan spelen we het goed uit.” Locht: “Niet onze beste wedstrijd vandaag, maar we scoren toch vijf keer. Een zakelijke overwinning. We hebben er voor gewaakt om Quick niet te onderschatten. We handhaven ons. Dat is het belangrijkste.”

De tweede helft is een soort formaliteit. De verdediging met Van Wijk, Blom, Arslan en Brinkhuis blijft makkelijk overeind. Van der Vegt scoort na een mooie actie in de 68e minuut nog de 4-1. Sander Fillet maakt bij het scheiden van de markt nog 5-1 (87e). Van der Vegt: “Natuurlijk ben ik blij. We zijn veilig en ik heb ook een bijdrage geleverd. Een goed weekend zo.”

Be Quick is veilig, maar hoe zit het volgende week met de periodetitel? Enter Vooruit (winnaar 2e periode) en Sparta Enschede gaan nacompetitie spelen. Sparta kan de derde periode winnen. Lukt dat niet dan zal het op basis van de ranglijst de eerste periode overnemen. En dan zijn er dus kansen voor Be Quick.

Opstelling Be Quick: Wibo van Dijk, Ties van Wijk, Floris Blom, Laser Arslan, Emiel Brinkhuis, Sander Aarten (73. Kevin Zomerdijk), Roan Admiraal, Sertaç Yilmaz (78. Hugo Winkeler), Jeffrey van der Vlist (44. Sander Fillet), Gianlucca van der Vegt