4 en 5 meiNieuws uit ZwolleVoorpagina

In beeld: Duizenden vieren de vrijheid op zonovergoten Bevrijdingsfestival in Zwolle

Zwolle – Het Bevrijdingsfestival Overijssel in Zwolle is vandaag van start gegaan met een overweldigende opkomst. Al vroeg in de ochtend verzamelde het publiek zich voor een fantastische voorstelling van Symfonieorkest de Vuurvogel, versterkt door de Erik Mesie van Toontje Lager. De nostalgie kwam tot leven toen ‘Stiekem met je gedanst’ door de luidsprekers klonk en de zon doorbrak.

Bekijk hier optreden Erik Mesie

Chef’s Special

Die zon in combinatie met een mooie line-up leidde tot een massale toestroom naar het festivalterrein. Het hoogtepunt van de middag was het optreden van Chef’s Special, waarbij het veld voor het hoofdpodium tot de rand gevuld was. De rijen voor de muntjesapparaten werd ook gestaag groter.

Familieplein

Het familieplein bied  volop vertier met kinderen die genoten van de speeltuin en draaimolen, terwijl ouders ontspanden met een hapje en drankje in de zon. Op het eiland in het Wezenlandenpark zorgen artiesten voor de perfecte muzikale achtergrond, en wie geluk heeft een picknickbankje of strandstoel te bemachtigen, kan optimaal genieten.

Helikopter

De spectaculaire entree van Flemming, die met een legerhelikopter over Zwolle vloog, was een onvergetelijk moment, precies op tijd voor zijn optreden op het hoofdpodium. Voor de avondbezoekers staan er nog prachtige acts op het programma, waaronder Rondé, Sticks en Suzan & Freek.

Voor degenen die de voorkeur geven aan de binnenstad van Zwolle, ook daar heerst een feestelijke sfeer met podia verspreid over locaties zoals de Melkmarkt.

Bekijk hieronder het programma ↓

Bevrijdingsfestival Overijssel 2024: Suzan & Freek, Chef’Special, RONDÉ en hiphopicoon Sticks – Zwolle

 


Feest in het centrum van Zwolle

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button