4 en 5 meiKunst & CultuurNieuws uit ZwolleVideo NieuwsVoorpagina

VIDEO – Geweldige start Bevrijdingsfestival met Vuurvogel en Erik Mesie van Toontje Lager

Stiekem met je gedanst!

Zwolle – Het Bevrijdingsfestival Overijssel is spectaculair van start gegaan met een optreden van Jeugdsymfonieorkest De Vuurvogel en Erik Mesie van Toontje Lager. Terwijl het publiek zich tegoed deed aan gratis koffie en thee, vergezeld door verrukkelijke cannoli’s, vulde het Zwolse park zich snel met muziekliefhebbers. De zitplaatsen waren al snel bezet en de menigte strekte zich uit over het veld.

Het openingsconcert, dat op veler verzoek is teruggekeerd in het programma, werd voor de vierde keer verzorgd door het 85-koppige jeugdorkest, dat bekend staat om zijn brede muzikale bereik. Het concert begon met licht klassieke stukken van componisten als Saint-SaĆ«ns en Haydn, gevolgd door een ontroerende uitvoering van Schindler’s List door violist Bas Treub, bekend van het televisieprogramma Maestro.

Het evenement werd afgesloten met een nostalgische terugkeer naar de jaren tachtig, waarbij Erik Mesie de menigte meenam op een muzikale reis met hits van Toontje Lager, wat resulteerde in een feestelijke sfeer waarbij van zowelĀ  jong als oud de handen in de lucht gingen.

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button