112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Wijkagenten waarschuwen wheelie trekkende fatbikers in winkelcentrum Stadshagen

Zwolle – De wijkagenten van Zwolle-West hebben de handen vol aan klachten over roekeloos gedrag van voertuigen in het voetgangersgebied van winkelcentrum Stadshagen. Op sociale media, uit wijkagent Maarten van Esch zijn bezorgdheid over het gedrag van scooterrijders, fatbikes en fietsers die wheelies trekken en zich roekeloos door het winkelgebied begeven. De agenten hebben daarop actie ondernomen. : “Een korte tijd hebben we gecontroleerd. Het resulteerde in een aantal bekeuringen (en waarschuwingen ivm jonge leeftijd).

Daarnaast doet hij een oproep via sociale media: “Denk aub aan de veiligheid en het opwekken van irritaties bij de winkeliers, bewoners en winkelend publiek en stap af. (Scheelt ook veel geld)” aldus de agente.

Dat het niet alleen in het winkelcentrum voorkomt blijkt uit meerdere reactie van bewoners. ” De handhavers of politie moeten ’s avond eens in de parkeergarage kijken. Daar scheuren ze zo hard tussen de autoā€™s door en ze maken er een enorme troep”. Als reactie verzekerde Van Esch dat ook daarop wordt toegezien door de handhavers. “Zijn we ook voldoende druk mee. Hier foto dat we de jeugd verwijzen naar de uitgang met een politiewaarschuwing op zak.”

Gerelateerde artikelen

Back to top button