KabelkrantNieuws uit ZwolleSportVoetbal

VV Berkum naar nummer twee Scherpenzeel

Zwolle – VV Berkum  speelt zaterdag uit bij Scherpenzeel, de nummer twee van de 4e Divisie D. De thuisclub was lang één van de titelkandidaten, maar liet recent steken vallen en zal nu moeten winnen om de laatste strohalm niet uit handen te laten glippen.

“Het wordt daar een pittige opgave, want Scherpenzeel zal alles geven,” beseft Berkum-keeper Huib Veurink. “Wij zullen goed vanuit de discipline moeten spelen en gebruik moeten maken van onze snelheid. We willen nog steeds voor de vierde plek gaan, maar dan zullen we daar zaterdag wél de punten moeten pakken.”

Vol gas

Scherpenzeel was vorig jaar kampioen in de 1e Klasse D en ging een niveau hoger vol gas door. De ploeg van trainer Koen Janssen ging na de winterstop lang met Excelsior ’31 voor de titel. Zij liep echter averij op met slechts vier punten uit de laatste drie duels. Enkele weken geleden werd er verrassend met 3-1 verloren bij TVC ’28, toch geen hoogvlieger. Daarna werd Be Quick 1887 met 3-1 geklopt, maar vorige week morste Scherpenzeel twee punten door met 2-2 gelijk te spelen bij DETO.

Daar nam Scherpenzeel snel de leiding door Pernelly Biya, maar DETO kwam nog vóór rust langszij. In de tweede helft zette Olivier Pilon zijn ploeg op 1-2 maar liet Scherpenzeel ook enkele flinke kansen liggen. De bezoekers kregen het deksel op de neus toen in blessuretijd de 2-2 viel. “Inpakken, wegwezen, kampioenschap verspeeld,” fulmineerde coach Janssen na afloop tegen de Scherpenzeelse Krant.

Gemorst

Ook Berkum, dat in november thuis met 1-1 gelijkspeelde tegen Scherpenzeel, heeft de laatste tijd te veel punten verspeeld. Enkele weken geleden was er weliswaar een mooie en historische 0-1 zege bij DETO, maar daarop volgde een wel héél zure nederlaag bij AZSV. Daar verloor de ploeg van trainer Eduard Lindeboom met 1-0 via een doelpunt, dat nooit goedgekeurd had mogen worden….

Was er bij de wedstrijd tegen AZSV nog sprake van botte pech, afgelopen zaterdag werd de door blessures en schorsingen uitgedunde Berkum-selectie thuis met 1-4 afgedroogd door Rohda Raalte. In de eerste helft kwam Berkum redelijk mee en kort na rust zette Maxwell van Dijk de Zwollenaren via een fraaie vrije trap zelfs op 1-0. Rohda maakte echter al snel de gelijkmaker en liep in zeven minuten tijd (!) uit naar 1-3. Berkum liet enkele kansen liggen om dichterbij te komen, maar de Zwolse defensie werd ook nog enkele keren vakkundig ontregeld. Dat leidde uiteindelijk tot een vierde tegengoal en sombere gezichten bij de thuisclub.

Scherpenzeel staat nog steeds op de tweede plek, maar de kloof met koploper Excelsior is gegroeid tot zeven punten. De voorsprong op nummer drie, Rohda Raalte, is met één punt bovendien flinterdun. De Gelderse ploeg moet zaterdag winnen om de titelkansen, althans theoretisch, in leven te houden. Berkum, inmiddels zesde op de ranglijst, zal zich behoorlijk moeten herpakken om zicht te houden op de voor nacompetitie mogelijk belangrijke vierde plek.

De wedstrijd Scherpenzeel-Berkum wordt geleid door scheidsrechter Maarten Joël ter Velde, die op Sportpark De Bree-Oost aan de Eikenlaan 6 in Scherpenzeel om 14.30 uur af laat trappen.