Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Scania bouwt nieuw pand op Kop van Voorst in Zwolle

Voor uitbreiding activiteiten

Zwolle – Scania Nederland, Scania Production Zwolle en Scania Logistics Netherlands gaan hun activiteiten uitbreiden bij de truckparking locatie op schiereiland Kop van Voorst in Zwolle. Het bedrijf heeft onlangs de vergunning gekregen van de gemeente Zwolle om een nieuw pand te realiseren aan de Gasthuisdijk. Dit pand, op een perceel van circa 45.000 m2, zal een oppervlakte van 25.000 m2 beslaan.

Het nieuwe pand zal voorzien zijn van de nieuwste technologieƫn op het gebied van duurzaamheid, zoals zonnepanelen, LED-verlichting en energiezuinige werkplaatsuitrusting.

Gereedmaken trucks na productie

Scania Nederland verplaatst haar Central Delivery Workshop van de Kleefstraat op de Hessenpoort naar de Gasthuisdijk. Zo’n 10.000 m2 van de nieuwe locatie zal strak dan worden gebruikt voor gereedmaken van de trucks voor aflevering nĆ” de productie in de fabriek.Ā  Door de verhuizing komt dit onderdeel veel dichter bij de fabriek aan de Russenweg te zitten. Dit scheelt heel veel ritjes over de A28 wat diesel bespaart, CO2 uitstoot en natuurlijk personeelsuren. Er is momenteel werk voor 70 FTE bij dit bedrijfsonderdeel.

Aanpassing trucks aan klantwensen

Het onderdeel Fit For Use waar de trucks aangepast worden aan specifieke klantwensen zit nu bij de Scania fabriek aan de Russenweg in maar krijgt op de nieuwe locatie nog eens 5.000 m2 ruimte extra.

Warehouse

Daarnaast zal Scania Logistics Netherlands, die de logistiek voor alle onderdelen voor Scania wereldwijd regelt ookĀ  10.000 m2 nieuwe ruimte in gebruik nemen voor haar warehousing.

Met de uitbreiding van de activiteiten zal er naar verwachting werk zij voor 200 fte op de nieuwe locatie. De ingebruikname van het nieuwe pand staat gepland voor het tweede kwartaal van 2025.

Op deze locatie, op de kop van Voorst, heeft Scania al sinds 2018 een parkeervoorziening voor af te leveren trucks. Dit terrein huurde Scania van sloopbedrijf Boverhoff die het op zijn beurt weer kocht van Stiho, groothandel in hout en bouwmaterialen. Boverhoff sloopte de oude vervallen gebouwen van Stiho en voerde asbestsanering uit. Ook zijn er ooit vragen geweest vanuit de politiek om er woningbouw neer te zetten. Maar daarvoor leek toentertijd het terrein minder geschikt. De buurt in Stadshagen klaagde destijds bij de gemeente over het uitzicht op alle trucks en de felle bouwlampen. Daarvoor zijn toen groene schermen geplaats. Ook was er commotie vanuit de natuurwereld dat door alle bedrijvigheid de aanwezige reeƫn in het nauw gedreven werden.

Nieuwe pand Scania komt op de Kop van Voorst bij de Scania Truckparking

Gerelateerde artikelen

Back to top button