EconomieNatuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Zwols Green PAC iLab wint Europese prijs

Zwolle / Helsinki – De Zwolse organisatie Green PAC iLab won dinsdagavond in Helsinki de grote juryprijs van de European Enterprise Promotian Award (EEPA). Uit 260 geselecteerde initiatieven zijn zij gekozen als allerbeste project van Europa.

Met de Europese Awards voor Ondernemerschapsbevordering (EEPA) erkent en beloont de Europese Commissie successen van openbare instanties en publiek-private samenwerkingsverbanden. Het doel is ondernemerschap te bevorderen.

Vijf jaar geleden werd Green PAC iLab opgericht in Zwolle. Initiatiefnemers Windesheim en NHL Stenden wilden een omgeving creëren waar kennis en ondernemerschap op het gebied van kunststoffen elkaar ontmoeten en versterken. Startende ondernemers worden door Green PAC iLab drie jaar lang begeleid en ondersteund in het opzetten van hun bedrijf. Het initiatief is gevestigd in het oude Philips pand aan de Ceintuurbaan in Zwolle. Het maakt hier onderdeel uit van het Polymer Science Park.

De jury was onder meer onder de indruk van de maatschappelijke rol die de organisatie heeft. De jury gaf in haar onderbouwing aan vooral onder de indruk te zijn van de manier waarop Green PAC iLab startende ondernemers ondersteunt en begeleidt. In de vijf jaar dat de organisatie bestaat, heeft het al 40 ondernemers ondersteund en is een aantal succesvolle ondernemingen ontstaan. Het iLab heeft op deze manier – indirect – al voor meer dan 52 arbeidsplaatsen gezorgd.

Gerelateerde artikelen

Back to top button