Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Tweede editie ‘Open Ton’ in Lunchroom Blocks

Zwolle – Afgelopen donderdagavond vond voor de tweede keer de ‘Open Ton’ plaats in Lunchroom Blocks aan de Diezerpromenade. Het was ook deze keer echt genieten van al het talent wat Zwolle te bieden heeft.

Dat talent niets te maken heeft met leeftijd bewees ook deze editie weer.  Zo gaven enkele leerlingen van de Jeugd-Musicalschool van Gina Maria acte de présence. Heerlijk om te zien met welk enthousiasme zij verschillende nummers ten gehore brachten. Voor Anne-Merel Klaseboer, Noa Beumer, Joey de Vries, Oyth & Nolah Talen en Aimée Walkate was dit optreden een prachtige ervaring.

Het geboden programma bood het publiek  een cocktail van diverse disciplines aan. Hiervoor waren Henk van Huistede (huisdichter). Jan van Houwelingen (stand up comedian), Ratna en Anika (begeleid door gitarist Edgar Lintang) en Isabelle Hidding (zang) verantwoordelijk. Henk Klompemaker presenteerde deze avond vol enthousiasme op een meer dan voortreffelijke manier. Als slot-akkoord kondigde hij een optreden aan van de eveneens bekende zwollenaar Leen Ripke. Verrassend hierbij was de muziekkeuze door het vertolken van een prachtige ballad en het zingen van één van de bekendste nederlandstalige hits: ‘Het Tuinpad’ van Wim Sonneveld. Dat deed hij op een werkelijke sublieme- en pakkende manier waarbij de vele aanwezigen zich niet onbetuigd lieten. Het blijft toch iedere keer weer de moeite waard dit alles te aanschouwen en zeker aan te horen. De volgende editie van dit unieke initiatief is te verwachten medio februari in het nieuwe jaar.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button