Nieuws uit ZwollePolitiek & Opinie

Ruard Ganzevoort op 22 april in De Enk

Op 22 april spreekt GroenLinks Eerste Kamerlid Ruard Ganzevoort in De Enk. Zijn inleiding begint om 21.00 uur. Iedereen is van harte welkom. Inloop met koffie vanaf kwart voor negen.

 Eerste kamer in staatsbestel

Op uitnodiging van het bestuur van GroenLinks Zwolle spreekt Ruard Ganzevoort die avond over het thema De plaats van de Eerste Kamer in ons staatsbestel, in het algemeen en de komende paar jaar in het bijzonder. Een buitengewoon relevant onderwerp. De combinatie van VVD en PvdA met de drie ‘constructieve oppositiepartijen’ gaat vrijwel zeker haar meerderheid in de Eerste Kamer verliezen. Dat maakt hetgeen gebeurt in de Eerste Kamer, en de relevantie van de fractie van GroenLinks, nog belangrijker. Na zijn inleiding is er voldoende ruimte voor gesprek. De avond eindigt rond kwart over tien, waarna er gelegenheid is om na te praten. Iedereen is van harte welkom in De Enk, Enkstraat 67, 8012 VA Zwolle. Toegang is gratis. Inloop met koffie vanaf kwart voor negen. Vooraf is er voor leden van GroenLinks de halfjaarlijkse Algemene Ledenvergadering.

Ruud Ganzevoort

Ruard Ganzevoort is geen onbekende in Zwolle. Hij is sinds juni 2011 lid van de Eerste Kamer voor GroenLinks. Sinds 2005 is hij hoogleraar Praktische theologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Van 2007-2009 was hij lector Theologie en levensbeschouwing aan Windesheim. Ruard Ganzevoort is tevens voorzitter van De Linker Wang.

Gerelateerde artikelen

Back to top button