HardlopenNieuws uit ZwolleOnderwijs & Wetenschap

Landstede eerste mbo-school in Nederland met deelvignetten Voeding én Sport & Bewegen

Aanstaande donderdag, tijdens de conferentie Sport & Gezondheid in Delden, ontvangt Landstede MBO een fors aantal deelvignetten ‘Bewegen & Sport’ en ‘Voeding’ in het kader van De Gezonde School. De onderwijsorganisatie krijgt donderdag voor vijf van haar locaties maar liefst negen deelvignetten uitgereikt en is de eerste mbo-school in Nederland met het deelvignet Voeding én Sport & Bewegen.

 

Gezonde school

Werken aan gezondheid op school draagt bij aan betere schoolprestaties, minder schooluitval en een gezondere leefstijl. De Gezonde School is een initiatief van twintig landelijke gezondheidsorganisaties. De deelvignetten ‘Bewegen & Sport’ en ‘Voeding’ zijn tot stand gekomen door samenwerking van GGD Nederland met het NOC*NSF, KVLO en NISB en het Voedingscentrum. Landstede MBO heeft al enige tijd het landelijke vignet Gezonde School en behaalde deze week voor een aantal grote schoollocaties de deelvignetten Voeding en Bewegen & Sport. Het gaat om de locaties Dokterspad, Rechterland en Fuchsiastraat in Zwolle en de locaties in Raalte en Harderwijk. Met de vignetten laten de schoollocaties zien dat zij vooruit lopen als het gaat om de gezondheid van studenten en medewerkers. Zij mogen de vignetten vanaf donderdag op de gevel tonen.

Vijf locaties

De twintig samenwerkende landelijke organisaties hebben vanaf januari 2014 vignetten ingevoerd voor primair- en voorgezet onderwijs en mbo. Op dit moment zijn er landelijk 33 Gezonde school locaties. Landstede was vanaf het eerste uur betrokken bij het behalen van de vignetten en staat nu met maar liefst vijf schoollocaties en negen vignetten op de lijst. In het kader van het Sport- en Gezondheidsbeleid binnen Landstede Groep worden de pijlen de komende maanden op de vo-scholen gericht die onder de Landstede-paraplu vallen. Uitreiking in Delden Op donderdag 16 april organiseert Landstede Groep de Conferentie Sport & Gezondheid in de grote zaal van het Aparthotel in Delden. Daar worden de negen vignetten officieel aan CvB-voorzitter Theo Rietkerk van Landstede uitgereikt door Ina van Oostbrugge en Maike Smeenk van de GGD IJsselland.

Gezonde sapjes

Om deze mijlpaal ook bij de eigen studenten en medewerkers kenbaar te maken worden op maandag 20 april op alle vijf locaties in de schoolpauzes door een promotieteam gezonde Flevo appelsapjes uitgereikt.

Gerelateerde artikelen

Back to top button