HardlopenNieuws uit ZwolleOnderwijs & Wetenschap

Landstede eerste mbo-school in Nederland met deelvignetten Voeding én Sport & Bewegen

Donderdag 16 april heeft Landstede MBO in het kader van De Gezonde School, negen deelvignetten ‘Bewegen & Sport’ en ‘ Voeding’ in ontvangst mogen nemen. Landstede MBO kreeg de deelvignetten uitgereikt voor vijf van haar locaties en is de eerste mbo-school in Nederland met de deelvignetten Voeding én Bewegen & Sport.

Tijdens de Conferentie Sport & Gezondheid werden de vignetten officieel aan CvB-voorzitter Theo Rietkerk uitgereikt door Ina van Oostbrugge en Maike Smeenk van de GGD IJsselland.

De Gezonde School is een initiatief van twintig landelijke gezondheidsorganisaties. Landstede was vanaf het eerste uur betrokken bij het behalen van de vignetten en staat nu met maar liefst vijf schoollocaties en negen vignetten op de lijst. Het gaat om de locaties Dokterspad, Rechterland en Fuchsiastraat in Zwolle en de locaties in Raalte en Harderwijk.

Met de vignetten laten de schoollocaties zien dat zij vooruit lopen als het gaat om de gezondheid van studenten en medewerkers. Zij mogen de vignetten vanaf vandaag op de gevel tonen.

In het kader van het Sport- en Gezondheidsbeleid binnen Landstede Groep worden de pijlen de komende maanden op de vo-scholen gericht die onder de Landstede-paraplu vallen.

Gezonde sapjes

Om deze mijlpaal ook bij de eigen studenten en medewerkers kenbaar te maken worden op maandag 20 april op alle vijf locaties in de schoolpauzes door een promotieteam gezonde Flevo appelsapjes uitgereikt.

Gerelateerde artikelen

Back to top button