Nieuws uit ZwolleSportVideo NieuwsVoorpagina

[VIDEO] Voorbeschouwing Heracles Almelo – PEC Zwolle

Zondagmiddag om 14.30 uur trapt het elftal van trainer/coach Ron Jans af tegen Heracles Almelo. De wedstrijd vindt plaats in het Polman stadion in oost Overijssel. De Blauwvingers staan momenteel op een mooie zevende positie op de ranglijst. PEC Zwolle heeft 46 punten bij elkaar gespeeld in 30 wedstrijden. Heracles Almelo staat momenteel op een vijftiende positie in de Eredivisie met 28 punten uit 30 wedstrijden.

De wedstrijd eerder dit seizoen in Zwolle werd winnend afgesloten door PEC Zwolle met 4-2. Het duel in het IJsseldelta stadion kwam na een klein kwartier spelen op gang. Het eerste schot op doel van Zwolse kant was meteen raak. Mustafa Saymak schoot de bal in de veertiende minuut prachtig achter Heracles-doelman Telgenkamp. In de 36e minuut kwam Thomas Bruns één-op-één met Warner Hahn, na geklungel in de verdediging. Dit buitenkansje liet hij niet onbenut (1-1). Diep in de blessuretijd mocht PEC Zwolle-spits Tomáš Necid aanleggen vanaf de strafschopstip, na een hands bal van Mark-Jan Flederus. De Tsjech schoot de Blauwvingers op 2-1.  In de tweede helft tikte Ousamma Tannane de ploeg uit Almelo weer op gelijke hoogte. De Zwolse verdediging zag er wederom niet goed uit en kreeg de bal niet weg, waardoor Tannane 2-2 op het scorebord zette. Uiteindelijk trok PEC Zwolle pas in de slotfase de wedstrijd naar zich toe. Nadat Engberink in de 80e minuut een directe rode kaart ontving, profiteerde de thuisploeg in de slotfase van de man-meer situatie. Na een schot op de paal, werkte Nijland de rebound binnen (3-2). Jesper Drost besliste de wedstrijd door één-op-één niet te missen: 4-2.

Deze wedstrijd in Almelo is slechts tweemaal eerder in de Eredivisie gespeeld. Vorig seizoen wonnen de Blauwvingers (1-3), het jaar daarvoor eindigde het duel gelijk (1-1). Voor Ben Rienstra wordt het zondag een weerzien met zijn oude club. Alvorens hij de overstap maakte naar PEC Zwolle, speelde hij vier seizoenen bij Heracles Almelo. In 108 wedstrijden wist hij twee keer het net te vinden voor de Almeloërs. Heracles Almelo-spits Denni Avdić zal ook een aantal oud-ploeggenoten tegenkomen. Hij kwam in het seizoen 2012/2013 uit voor de club uit Zwolle. De wedstrijd van aanstaande zondag staat onder leiding van arbiter Pol van Boekel. Hij wordt bijgestaan door de heren Goossens, Gerritsen en Bax. Er reizen 300 supporters met PEC Zwolle mee. Heb je geen kaartje bemachtigd voor het uitvak? Je kunt de wedstrijd rechtstreeks volgen via Twitter en FOX Sports.

Gerelateerde artikelen

Back to top button