EconomieLifestyleNieuws uit ZwolleVolleybalVoorpagina

Horecapaviljoen Park de Wezenlanden krijgt een gezicht

Vanavond tijdens de inloopbijeenkomst kreeg het horecapaviljoen voor Park de Wezenlanden een gezicht. Met een maquette, plattegrond en bouwtekeningen konden omwonenden en geïnteresseerden een eerste indruk krijgen van de bouwplannen. Het paviljoen heeft een totale vloeroppervlakte van 450 m2, het is 25 meter lang bij 18 meter breed. De nok zit op 6,50 meter hoog.

Het paviljoen zal in het najaar van 2015 geopend worden. Het ontwerp gaat volgens Fred van Ommen van exploitant Coelenhage volledig op in de omgeving. ‘We hebben allerlei natuurlijke materialen gebruikt. Zo komt er boven op het dak een lava steen laag met daarop een sedum dakbedekking.’ Op die lavastenen wordt voortdurend water gepompt. Zodra het te warm wordt ontstaat er een natuurlijke ontgassing via het sedum. ‘Het is echt een natuurlijke koelmachine’ vertelt van Ommen verder. ‘Naast de natuurlijke uitstraling hebben we hierdoor ook nog een natuurlijke koeling.’

Naast het ‘groene dak’ heeft het paviljoen een zeer ruimtelijke aanblik. Het maakt niet uit vanaf welke kant je kijkt. Vanuit alle richtingen is het aanzicht prettig te noemen.

Er is een beheersplan opgesteld om parkeer- en geluidsoverlast te voorkomen. Het paviljoen mag volgens de verordeningen maximaal tot 23.00 uur ’s avonds open zijn. Overigens zal het paviljoen volgens Romy Vrolijk van Coelenhage wel iedere dag de deuren openen.

Groepen die bij het paviljoen een partij willen beleggen krijgen parkeerplaatsen toegewezen op het terrein van het provinciehuis. Het paviljoen zelf is in principe niet bereikbaar met de auto. Bij feestjes zal 2 maal op drie punten rondom het paviljoen het geluidsniveau worden gemeten.

Voor de horecagelegenheid komt een terras met een strandje. Op het strandje kunnen de klanten bijvoorbeeld beachvolleyballen. En binnen en buiten kan er straks natuurlijk worden gegeten en gedronken. Volgens Romy Vrolijk is er nog niet zo veel te zeggen over de kaart maar er zal in ieder geval een Spaanse twist aan gegeven worden. ‘Paella, Tapas maar ook een gewone hamburger of een kopje koffie. Voor ieder wat wils. Net zoals het park zelf’.

 

16928640501_b380cd81f3_z

16903709726_eb949c117b_z

16741965358_2dde653467_z

16307261934_68de1444b1_z

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button