KabelkrantNieuws uit ZwolleZorg & Welzijn

Zwolle zet een stap tegen kanker

Zwolle – ‘Zet Een Stap Tegen Kanker’, het nieuwe 24-uurs wandelevenement waarmee we met elkaar iets kunnen doen tegen kanker, staat gepland voor 21 en 22 mei.

“We zijn heel blij dat we gebruik mogen maken van een prachtige locatie voor het evenement, namelijk het terrein van de voormalige IJsselcentrale Harculo”, aldus Bertil Kok, woordvoerder van de stichting Zet Een Stap Tegen Kanker. “Deze locatie stond met stip op nummer 1 op ons verlanglijstje. Het terrein biedt veel mogelijkheden om er een sfeervol wandelevenement van te maken, zo vlak bij de IJssel.” Kanker is een ziekte die iedereen raakt. De patiënt zelf, maar ook de mensen om hen heen. Vroeg of laat krijgt iedereen er in zijn of haar leven wel mee te maken. We zeggen niet voor niks: ‘kanker heb je niet alleen, maar heb je samen’. De stichting heeft tot doel om geld in te zamelen voor lokale goede doelen die iets met kanker te maken hebben:

Voor Nazorgcentrum IntermeZZo , het nazorgcentrum voor mensen met kanker en hun naasten. Zij helpen mensen de regie op hun leven met kanker te hervinden.

Voor Monicares Foundation , de organisatie die zorgt voor Zwolse gezinnen die het moeilijk hebben als gevolg van bijvoorbeeld kanker van een van de gezinsleden.

En voor Tobias Sybesma Foundation , de stichting die de droom van de op 12-jarige leeftijd overleden Zwolse Tobias Sybesma in leven wil houden, dat er geld beschikbaar komt voor onderzoek naar hersenstamkanker.

Wandelevenement

Deelnemers aan Zet Een Stap Tegen Kanker kunnen zich als team, maar ook als individuele wandelaar inschrijven. “24 uur wandelen er mensen over het parcours. Dat kunnen teams zijn, waarvan de teamleden elkaar als een estafette aflossen. Maar ook als mensen gewoon mee willen wandelen op een tijd die hen uitkomt, zijn ze van harte welkom om mee te doen”, legt Bertil uit. “We willen graag dat zoveel mogelijk mensen het gevoel van saamhorigheid kunnen ervaren. Dat je samen met anderen stappen zet tegen kanker. Natuurlijk is het inzamelen van geld belangrijk. Maar de verbinding tussen de deelnemers vinden we minsten zo waardevol.”Het evenement wordt omlijst door allerlei entertainment zoals muziek, een braderie waar deelnemers spullen verkopen, kinderactiviteiten. En er wordt een speciaal verwenprogramma verzorgd door IntermeZZo voor mensen die kanker hebben of hebben gehad en hun naasten.

Kickoff op 16 februari

Het evenement zelf is op 21 en 22 mei. Op 16 februari zal wethouder Michiel van Willigen de aftrap geven tijdens de kickoff in de aula van scholengemeenschap Van der Capellen (een van de teams die zich al heeft aangemeld).

Tijdens deze avond zal de organisatie de laatste stand van zaken toelichten, zullen de Zwolse goede doelen zich presenteren en is er volop ruimte voor vragen. Jij kunt je ook inzetten door alleen of samen met vrienden, collega’s, familie, buren of kennissen te wandelen tegen kanker. Laat je informeren tijdens de kickoff. Iedereen is van harte welkom. (Uiteraard hanteren we de dan geldende corona-regels).

Voor meer info en deelname, kijk op de site.

Gerelateerde artikelen

Back to top button