Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZwolle Kiest

Zwolle komt met stemwijzer voor de gemeenteraadsverkiezingen

Zwolle – De gemeente Zwolle komt met een stemwijzer voor de Zwolse gemeenteraadsverkiezingen. De stemhulp wordt gemaakt  door het bedrijf Citisens in samenwerking met Nu.nl. De digitale stemwijzer ‘de stem van Zwolle’ is  vanaf 7 maart te vinden onder www.mijnstem.nl of via de website van de gemeente Zwolle.

Actuele thema’s

Met deze stemwijzer kunnen mensen in de gemeente Zwolle  hun stemrichting bepalen door actuele stellingen.  Per stelling kan met een schuifbalk worden aangegeven in hoeverre je het ergens mee eens bent.  Bij iedere stelling kan ook de motivatie per partij worden gelezen. In het resultaatscherm aan het einde van de stemhulp ziet de gebruiker  welke partij het meeste met zijn of haar ideeën overeenkomt.

 

Foto: ©mijnstem.nl

64 gemeenten gebruiken MijnStem

Volgens de laatste stand van zaken zijn er tijdens de gemeenteraadsverkiezingen 2018, 143 stemhulpen in de lucht in 128 gemeenten. Dat betekent dat er voor 66% van de Nederlanders stemhulp beschikbaar is. In deze optelling zitten de stemhulpen van StemWijzer, Kieskompas en MijnStem.  Het door de gemeente Zwolle gebruikte MijnStem wordt naar verwachting in 64 gemeenten beschikbaar gesteld aan de kiezers.

 

Mijn Stem vanaf 7 maart

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button