112 nieuwsNieuws uit ZwolleStadshagenVoorpagina

Woning aan Van Disselstraat blijft nog minimaal twee weken gesloten

Zwolle – De sluiting van de woning aan de Van Disselstraat in Stadshagen wordt met twee weken verlengd. Daartoe heeft burgemeester Peter Snijders besloten in nauw overleg met de politie. “Er is bepaalde informatie gevonden die ertoe leidt dat we de woning twee weken langer sluiten. De verlenging gaat vanavond om half 8 in en loopt door tot en met maandag 4 november”, aldus een woordvoerster van de gemeente Zwolle.

In de nacht van zaterdag 21 op zondag 22 september 2019 vond in de Van Disselstraat in Stadshagen een schietincident plaats.  Daarbij werd een bewoner van de Van Disselstraat op straat beschoten.  Het incident had een enorme impact op de buurt. De bewoners waren enorm geschrokken en voelden zich niet veilig in hun straat.

Tekst gaat verder onder de foto’s

Foto’s © Rob Jager

Na het incident startten de politie en het Openbaar Ministerie het onderzoek naar dit incident.  De gemeente, welzijnsorganisatie Travers en politie waren in de wijk aanwezig om de vinger aan de pols te houden en met bewoners te spreken. Om de onrust weg te nemen is na het incident besloten om de woning voor ten minste vier weken te sluiten door middel van een noodbevel. De woning werd afgesloten en verzegeld en  de bewoners mochten er niet meer in.

Maandagavond zouden de vier weken voorbij zijn. Maar nu wordt de woningsluiting dus met in ieder geval twee weken verlengd.

Gerelateerde artikelen

Back to top button