Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Wethouder Vedelaar opent 5e klusstation van Klus in de Wijk

Zwolle – Wethouder Nelleke Vedelaar opende afgelopen vrijdag het 5e klusstation van Klus in de Wijk in de kleurrijke wijk Holtenbroek aan de Frobergstraat 15a te Zwolle. Klus in de Wijk werkt samen met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, met wijkbewoners en vrijwilligers. Daarnaast kunnen bedrijven en wijkbewoners Klus in de Wijk inschakelen voor allerhande huis- en tuinklussen. En wijkbewoners kunnen zelf een klus klaren in het klusstation.

Vijf klusstations

De gemeente Zwolle heeft de stad opgedeeld in vijf wijken. Klus in de Wijk is in bijna elke wijk te vinden. Het hoofdstation is gevestigd aan de Voltastraat 7 e. Daarnaast zijn er vestigingen te vinden in Zwolle Zuid, in wijkcentrum de Pol met het Schuurtje van Zuid, in Zwolle Midden bij het Leger des Heils aan de Dijkstraat 6 en in Zwolle West met de City Meubelloods in de Gift City aan de Rieteweg 12. Het nieuwe klusstation in Holtenbroek aan de Frobergstraat 15a valt onder Zwolle Noord

Klus klaren

Wijkbewoners met een klusprobleem zijn van harte welkom. Zij kunnen bij het klusstation samen met de deelnemers van Klus in e Wijk een klus klaren. Men kan gebruik maken van het beschikbare gereedschap, de aanwezige kennis en/of mankracht. Er wordt een vrijwillige bijdrage voor de klus gevraagd. Wijkbewoners zonder klusprobleem die graag een klus voor een ander klaren of in zijn voor een praatje, zijn ook van harte welkom.

Daarnaast kunnen wijkbewoners en bedrijven een beroep doen op Klus in de Wijk voor een klus thuis of bij het bedrijf zelf. Tegen betaling van € 10,- tot € 25,- per uur helpen de klussers bij allerhande huis- en tuinklussen, bij verhuizingen, met demontage van een systeemplafond enzovoort. Voor dit tarief steken 2 tot 3 personen met een passie voor klussen, hun handen uit de mouwen. Via www.klusindewijk.nl kan men heel gemakkelijk een aanvraag indienen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button