Nieuws uit ZwolleSportVideo NieuwsVoetbalVolleybalVoorpagina

[VIDEO] PEC Zwolle sportploeg van het jaar – Sportgala Zwolle

Sportminnend Zwolle geniet op SportGala

Ruim 1.200 sportliefhebbers zijn zaterdagavond op het SportGala Zwolle afgekomen. Onder hen burgemeester Henk Jan Meijer, de schaatsers Michel Mulder en Lotte van Beek, wielrenster Anna van der Breggen, de volleyballers van Landstede Volleybal en CSE/VC Zwolle en een afvaardiging van PEC Zwolle. Tijdens het Zwolse sportfeest, georganiseerd door Stichting Sportief Zwolle, werden tien bronzen beelden uitgereikt.

De presentatie in het Landstede Sportcentrum was in handen van Hester van den Top. Na een spectaculaire opening in de stijl van het thema ‘Spin your Wheels’, met een BMX-act en danseressen van DIFF Dance Centre, riep zij allereerst alle ondertekenaars van het Gouden Sportboek voor een huldiging naar voren. Aansluitend volgde de bekendmaking van de winnaars van de ‘Zwolse Sportverkiezing’. Bekerwinnaar PEC Zwolle werd op basis van de historische prestaties in het afgelopen jaar verkozen tot sportploeg van het jaar. Sportman van het jaar 2014 was Michel Mulder, onder andere vanwege zijn Olympische titel en zijn twee wereldtitels. En Lotte van Beek werd benoemd tot Zwols sportvrouw van het jaar. De schaatsster wist net als Michel Mulder goud en brons te winnen op de Olympische Spelen in Sotsji.

De titel sportcoach van het jaar ging tijdens het SportGala Zwolle naar PEC Zwolle-trainer Ron Jans. De 17-jarige Michelle Fillet (hockeyster) werd verkozen tot sporttalent van het jaar. Joke Rosingh van Hockey Club Zwolle kreeg een award als ‘sportvrijwilliger van het jaar 2014’. De sportstimuleringsprijs ging naar City Swim Zwolle, het zwemevenement door de Zwolse grachten. De Tour du ALS (Greijdanus College) werd gekozen tot het sportiefste schoolinitiatief. De organisatie van de paratriatlon, onderdeel van de Triathlon Zwolle, nam de prijs voor sportiefste G-sport initiatief in ontvangst. En bij de bekendmaking van de winnaar in de categorie duurzame sportvereniging kwam de naam van voetbalvereniging Berkum uit de gouden envelop. De vierde editie van het SportGala Zwolle werd feestelijk afgesloten met een grandioze pianoshow van de band Booming Piano’s.

Gerelateerde artikelen

Back to top button