EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Verkeershinder kruising Blaloweg-Katwolderweg

Zwolle – Maandag 26 september aanstaande start de gemeente Zwolle met de reconstructie van de kruising Blaloweg-Katwolderweg. De wegaanpassingen zijn nodig om de verwachte groei van het aantal verkeer in het gebied goed te laten doorstromen. Het werk duurt naar verwachting tot en met december 2016. De activiteiten veroorzaken hinder voor het wegverkeer.

Door de komst van het grote detailhandelsbedrijf Hornbach in Zwolle, krijgt de kruising Blaloweg-Katwolderweg in de toekomst meer verkeer. De gemeente voert daarom reconstructie uit aan de kruising Blaloweg-Katwolderweg en aan de Blaloweg tussen de Buitengasthuisstraat/Gasthuisdijk en de Katerdijk.

Aanpassingen

Op en rondom de kruising Blaloweg-Katwolderweg voert de aannemer aanpassingen uit zowel aan de weg als aan de verkeersregelsinstallatie (VRI). De kruising Katwolderweg wordt vergroot en krijgt een nieuw wegprofiel met vier rijstroken. De Blaloweg krijgt een gescheiden fietsoversteek, een nieuwe in- en uitrit bij de bezinepomp, en een verlengde uitvoegstrook linksaf. Daarnaast wordt het fietspad achter de benzinepomp verlegd.

Tijdens de reconstructie wordt het voormalige MTS terrein verbonden met de Blaloweg. Ter hoogte van dit terrein krijgt de Blaloweg een rechtsaf- en linksaf-uitvoegstrook. Het aanliggende fietspad wordt tevens verlegd.

Verkeershinder

Gedurende de werkzaamheden ondervindt het verkeer hinder. Verkeersmaatregelen zijn nodig voor de veiligheid van de weggebruikers en wegwerkers. Voor elke rijrichting heeft het autoverkeer toegang via één rijstrook. Het fietsverkeer kan uitsluitend via een kant van de weg rijden waar op dat moment geen werkzaamheden plaatsvinden. De verkeersborden ter plaatse geven de omleidingsroutes aan.

 

Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button