EconomieKabelkrantNieuws uit Zwolle

UWV: ruim 34.000 aanvragen voor vierde periode NOW

Zwolle – Veel werkgevers hebben het zwaar tijdens de lockdown. Dit is te merken aan de 34.000 aanvragen die het UWV heeft ontvangen voor de vierde periode van de NOW.

Op maandag 15 februari heeft het UWV ruim 34.000 aanvragen ontvangen van ondernemers voor de NOW ontvangen. “De grotere druk is ongetwijfeld het gevolg van de lockdown die veel werkgevers, vooral in sectoren als horeca en detailhandel, hard raakt,” vertelt RvB-bestuurder Janet Helder.

Volgens het UWV is dit een drukkere periode. Er zijn veel meer aanvragen dan de derde periode. “Maandag stroomden de aanvragen voor een tegemoetkoming in de loonkosten meteen binnen. De dagen daarna is het iets rustiger geworden, maar het gaat nog steeds om duizenden aanvragen per dag,” informeert Helder.

Van de 34.000 aanvragen zijn er inmiddels 22.000 geaccepteerd. Zo zijn 12.000 aanvragen nog in behandeling. 958 werkgevers hebben een voorschot ontvangen wat samen een bedrag van 30 miljoen euro vormt. De 22.000 geaccepteerde aanvragen vormen in totaal een bedrag van maar liefst 404 miljoen euro.

Gerelateerde artikelen

Back to top button