112 nieuwsNieuws uit ZwolleRegioStreeknieuwsVoorpagina

Twee mannen aangehouden na schoten in bos bij Hattem en Wezep

Hattem/Wezep – Er zijn twee mensen aangehouden in een pand in Hattem in verband met een onderzoek naar vermoedelijke schoten in een bos bij Hattem en Wezep. Zaterdagmiddag kwam er een melding binnen dat er een schot of knal was gehoord. Een boswachter zag twee mannen het bos uitrennen.

Voor de aanhouding van de twee personen is het arrestatieteam ingezet. Het pand waarin ze zich bevonden wordt nu verder doorzocht.

Ook is er onderzoek verricht in het bos tussen Wezep en Hattem. Daar is onder andere met speurhonden sporenonderzoek gedaan. Daarmee hoopt de politie vast te kunnen stellen of er daadwerkelijk geschoten is. Ook op andere manieren wordt er onderzoek gedaan, maar op dit moment kan de politie hier verder geen details over geven. Het onderzoek in het bos is inmiddels afgerond. In het pand waar de verdachten zijn aangehouden wordt op dit moment nog wel gezocht.

Beschoten

Er gaan allerlei verhalen rond in de media, meldt de politie. “Zo zou de boswachter verteld hebben dat hij is beschoten. De politie heeft de boswachter als getuige gehoord, en uit niets blijkt dat er iemand beschoten is. Omdat uit de melding bleek dat er mogelijk wel geschoten was, is de politie meteen een onderzoek gestart. De politiehelikopter heeft assistentie verleend. In het bos werd niemand meer aangetroffen.”, aldus de politie.

Gewaden

Er wordt in de media ook uitgebreid gesproken over de ‘mannen in lange gewaden’. Een getuige heeft dit signalement ook aan de politie doorgegeven. “Natuurlijk gebruikt de politie deze informatie in het onderzoek naar dit incident.”

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button