Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

TV-tip: RTL-4 programma De Piano op station Zwolle

Zwolle- Vanavond, woensdagavond 24 april om 20.30 uur zal RTL-4 de 4e aflevering van het muzikale programma ‘De Piano’ uitzenden, opgenomen op station Zwolle.

In deze aflevering wordt de kijker voorgesteld aan Sidika, een 24-jarige jonge vrouw uit Didam met een lichte verstandelijke beperking. Sidika, die samenwoont met andere mensen met een beperking, zal haar passie voor muziek delen door Chopin’s Nocturne Opus 72 No. 1 te spelen op de stationspiano van Zwolle.

Emotie extreem goed ontwikkeld

De experts van het programma zijn vol verwondering als ze horen welke emoties Sidika in haar pianospel legt. Ze is haar eigen woorden dan misschien wel licht verstandelijk beperkt, maar de emotie die ze gebruikt om dit te spelen is extreem goed ontwikkeld.’ zegt jurylid, zanger en pianist Roel van Velzen.

Chantal Janzen

Het programma ‘De Piano’, gepresenteerd door Chantal Janzen, is een platform waar verhalen worden gedeeld en verborgen talenten worden ontdekt. Elke week biedt het programma inspirerende optredens en persoonlijke verhalen van deelnemers die hun liefde voor de piano delen met nietsvermoedende voorbijgangers op treinstations door heel Nederland. Achter de schermen observeren drie ervaren muziekexperts, waaronder Roel van Velzen, contrabassist en dirigent Dominic Seldis, en concertpianiste Daria van den Bercken, de optredens om verborgen pianotalenten te ontdekken.

Gerelateerde artikelen

Back to top button