Nieuws uit ZwolleSportSurvivalrun

Thoriaan Thom van Capellen domineert loodzware survivalrun Udenhout

Zwolle – Op zondag 16 september 2018 ging de Nationale competitie Middenlange- en Lange Survivalrun van start in het Brabantse Udenhout. Deze survivalrun staat berucht om de vele hele lange zware klimhindernissen, zo ook deze editie. Thom van Cappellen van THOR Zwolle ging echter van kop af keihard weg en bouwde zijn voorsprong steeds verder uit. Dit leidde tot een uitzonderlijk grote voorsprong van 7 min op Jan Nauta (2e) en Martijn Bloem. (3e)

De atleten renden over het parcours van 12 km over vooral bospaden en weilanden. Het parcours kende meer dan 40 hindernissen waarvan er wel meer dan 20 loodzware combinaties waren waarbij de ene klimtechniek vervolgd werd door een andere. Hierbij moest men vooral grote afstanden onder touwen, netten, balken, etc klimmen. En alsof dat nog niet voldoende was moest men vlak voor de eindcombinatie ook nog een balk doorhakken met als effect dat de onderarmen voor een deel alvast verzuurd zijn voor de instap van de eindhindernis.

Vorige week won Thom van Cappellen nog van twee potentiële winnaars van vandaag; Jesse de Heer en Barend Westerveld. Deze waren nu echter afwezig wat podiumkansen bood voor andere atleten. Vanuit de 2e startgroep werkte de inmiddels veteraan maar immer sterke atleet Jan Nauta zich naar een 2e plek. Martijn Bloem maakte het podium compleet. Na een knappe 3e plek op het ONK Korte Survivalrun en winst op de eerste Middenlange Survivalrun is Thom van Cappellen de Nationale competitie zeer sterk van start gegaan en belooft dit veel spektakel voor de rest van het seizoen. Zondag 1 oktober staat alweer met stip in de agenda aangezien dan het ONK Middenlange Survivalrun om en dwars door Leeuwarden plaatsvindt

Gerelateerde artikelen

Back to top button