Nieuws uit ZwolleSportVoetbalVoorpagina

Vitesse gaat met zege aan de haal in Zwolle

Zwolle – Het blijft wachten op de eerste thuisoverwinning voor PEC Zwolle. In het MAC3PARK stadion is Vitesse met 0-2 te sterk, door twee doelpunten van Tim Matavz.

Bij PEC Zwolle begonnen Bram van Polen en debutant Alessandro Tripaldelli in de basis, wat ten koste ging van Kenneth Paal en Denis Genreau. Zwolle had het vanaf het begin lastig met Vitesse, dat vooral uit dode spelmomenten gevaar stichtte. Een hoekschop leverde na een klein half uur spelen ook de openingstreffer op. De hoekschop werd in eerste instantie weggewerkt, maar uit een volley van Navarone Foor kopte Tim Matavz de 0-1 binnen. Eerst werd er gevlagd voor buitenspel. Uit de beelden constateerde videoscheidsrechter Martin Pérez echter dat het toch een geldig doelpunt was voor de bezoekers uit Arnhem. Vlak voor rust werd het vervolgens nog 0-2, toen diezelfde Matavz een te korte terugspeelbal van Younes Namli afstrafte. Daar stelde PEC Zwp;;e een paar gevaarlijke momenten tegenover. Zo mikte Vito van Crooij de bal maar net naast, na een vlotlopende aanval over de linkerkant.

Begin tweede helft werden Gianluca Scamacca en Stanley Elbers binnen de lijnen gebracht om wat te doen aan die achterstand. Het leverde een stormachtig begin van de tweede helft op. Zo schoot Elbers net voorlangs en Van Crooij vol op de vuisten van Eduardo. Ook redde de doelman knap op een inzet van Mike van Duinen en werd een fraaie voorzet van Scamacca maar net gemist door Elbers. En dat in amper tien minuten tijd. Zwolse doelpunten leverde dit offensief niet op.

Naarmate de tweede helft vorderde werden de kansen op een Zwols doelpunt minder groot. Het lukte niet om de aansluitingstreffer te maken. Van Duinen was er in de slotfase nog het dichtst bij, maar raakte met zijn inzet de lat.

Volgende week gaat PEC Zwolle op bezoek bij FC Emmen. Aan de Oude Meerdijk wordt op zondag 23 september om 14.30 uur afgetrapt.

PEC Zwolle – Vitesse (0-2)

Toeschouwers: 13.325