Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

SWZ verhoogt huur per 1 juli maar huurbevriezing, huuruitstel of gespreid betalen is mogelijk

Zwolle- Woningcorporatie SWZ voert op 1 juli 2020 de jaarlijkse huurverhoging door. Huurders ontvangen voor 1 mei bericht over deze verhoging per post. Als er betaalproblemen ontstaan kan aangeklopt worden bij SWZ voor maatwerk zoals huurbevriezing, huuruitstel of gespreid betalen.

Huurverhoging

Huurt u een sociale huurwoning en is uw huishoudinkomen lager dan €43.574? Dan is de gemiddelde huurverhoging bij SWZ per 1 juli 2020 2,6%. Huurt u een sociale huurwoning en is uw huishoudinkomen €43.574 of hoger? Dan is uw huurverhoging 5,6%. In de vrije sector is de huurverhoging ook 2,6%.

Huurbevriezing

Dit jaar is er ook huurbevriezing mogelijk. Dit betekent dat de huur dan niet wordt verhoogd tot 1 juli 2021. Of een huurder in aanmerking komt, hangt af van de huur, gezinssamenstelling en inkomen. Op www.swz.nl vinden huurders een filmpje met uitleg en een check.

Huuruitstel of gespreid betalen

Naast de huurbevriezing zijn er ook andere maatwerkoplossingen mogelijk voor huurders die bijvoorbeeld door de coronacrisis moeite hebben met het betalen van de huur. Monique Boeijen, directeur-bestuurder SWZ legt uit. “Wij kiezen bij SWZ niet voor een algemeen uitstel van de huurverhoging, maar voor individueel maatwerk. Onze collega’s bij incasso kijken dan samen met de huurder naar een passende, structurele oplossing. Denk daarbij aan huurbevriezing, huuruitstel of gespreid betalen.”

SWZ verzoekt huurders die moeite hebben met het betalen van de huur en/of de huurverhoging, zich te melden bij de incassoafdeling. Dat kan door te bellen met (038) 468 0123 of te mailen naar info@swz.nl. Wij helpen hen graag!

Gerelateerde artikelen

Back to top button