CoronavirusNieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

SamenOuderen opent speciale kletslijn voor Zwolse ouderen tijdens coronavirus

Zwolle – Vanaf 18 maart 2020 kunnen Zwolse ouderen, die door de Coronacrisis weinig tot geen contact hebben met de buitenwereld, terecht bij de SamenOuderen Kletslijn. Ouderen kunnen hier heen bellen wanneer ze hun verhaal kwijt willen of omdat ze behoefte hebben in een gezellig praatje. Even de stem horen van een ander geeft ouderen vaak alweer voldoende plezier om de dag door te komen.

De maatregelen rondom het Coronavirus kunnen ertoe leiden dat ouderen minder bezoek krijgen en soms ook huishoudelijke hulp moeten missen. Als een bezoekje van de familie of van de hulp er niet in zit dan wordt het wel heel erg stil in huis. In tijden van onzekerheid komt eenzaamheid vaak harder binnen en daarom is het goed om op een verantwoorde manier met elkaar in contact te blijven.

Bereikbaarheid SamenOuderen Kletslijn

De kletslijn is te bereiken op 088-2011250 van maandag t/m vrijdag van 09.00 – 17.00 uur. Vrijwillige kletsmajoors zitten voor de ouderen klaar met een luisterend oor of juist voor een gezellig praatje.

In Zwolle regelen we het samen

Zwolle is een stad waar we voor elkaar zorgen. Samenwerken zit in ons DNA. Ook in tijden van crisis weten we elkaar te vinden. Initiatiefnemer WijZ Welzijn slaat samen met Rotaract Club Zwolle, SamenZwolle en Ontwerpstudio Beeldprikkels de handen ineen om met het oprichten van de kletslijn in deze lastige periode klaar te staan voor Zwolse ouderen.

Beweging SamenOuderen

SamenOuderen is een initiatief van WijZ Welzijn, SamenZwolle en diverse (zorg)partners om Zwolse ouderen een mooie daginvulling te geven. Bekijk het complete aanbod op www.samenzwolle.nl/samenouderen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button