Nieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVoorpagina

Knappe prestatie: Sarah van Pruissen is provinciaal voorleeskampioen van Overijssel geworden

Zwolle – Sarah van Pruissen van basisschool De Aquarel uit Zwolle heeft op 11 april jongstleden de provinciale finale van De Nationale Voorleeswedstrijd in Overijssel gewonnen. Op 23 mei aanstaande zal Sarah de provincie Overijssel vertegenwoordigen tijdens de 25e landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd in de Schouwburg van Amstelveen. De uiteindelijke winnaar mag zich een jaar lang ‘De Nationale Voorleeskampioen 2018’ noemen. Daarnaast wordt De Nationale Voorleeskampioen 2018 een jaar lang kinderdirecteur van het Kinderboekenmuseum. Hij of zij heeft een belangrijke rol bij de start van tentoonstellingen en evenementen en ziet er op toe dat het museum leuke dingen organiseert voor kinderen van 3 tot en met 13 jaar.

Sarah las een fragment voor uit het boek Superheld op sokken van R.R. Russell.

Provinciaal voorleeskampioen worden is heel bijzonder. Hiervoor heeft Sarah het moeten opnemen tegen maar liefst 432 kinderen uit de provincie. Eerst op school, daarna in de kwart – en halve finales en vervolgens tijdens de provinciale finale. De provinciale finale werd georganiseerd door Rijnbrink. In heel Nederland hebben 3474 scholen hun schoolkampioen opgegeven voor de vervolgrondes in hun provincie.

De Nationale Voorleeswedstrijd

De Nationale Voorleeswedstrijd wordt dit jaar voor de 25e keer gehouden en is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met de bibliotheken. De betrokken organisaties willen met de wedstrijd een breed publiek laten zien dat voorlezen niet alleen belangrijk, maar vooral ook erg leuk is.

Gerelateerde artikelen

Back to top button