Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Sterrendiner voor vrijwilligers Ronald McDonald Huis Zwolle

Zwolle – Donderdagavond had Zwolle er voor één keer een sterrenrestaurant bij. Het Deltion College werd eenmalig omgetoverd tot een schitterend restaurant om de 110 vrijwilligers van Ronald McDonald Huis Zwolle in de watten te leggen. De aanleiding van dit bijzondere diner is het derde lustrum van het Huis en het eerste lustrum van de Ronald McDonald Huiskamer in Isala. Aan het diner werkten, naast een complete keukenbrigade van het Deltion College, ondernemers uit de regio en toprestaurants uit Zwolle belangeloos mee. Niemand minder dan ‘t Pestengasthuys, De Librije, Over de Tong en Vito’s toverden de lekkerste gerechten op tafel. Schuttelaar Wijnen verzorgde een passend glas wijn. Tussen de gangen door was er volop entertainment en ontvingen 14 vrijwilligers die 15 jaar in dienst zijn dit jaar, een aandenken overhandigt door locoburgemeester Jan Brink.

Sterrenkoks koken voor sterren!

Lianne Booijink manager van Ronald McDonald Huis Zwolle vertelt: “De quote van Loesje ‘Als alle vrijwilligers een ster kregen, werd het nooit meer donker’ vormde de inspiratie voor dit sterrendiner voor deze toppers. Deze quote zegt precies hoe het is. Zonder de belangeloze inzet van al onze vrijwilligers is het onmogelijk om als Ronald McDonald Huis te bestaan. Zij maken het voor een heel groot deel mogelijk dat ouders dichtbij hun kind kunnen zijn als het is opgenomen in Isala. En exact om deze reden waren zij vanavond het stralende middelpunt en kookten topkoks en studenten de sterren van de hemel. Trots ben ik op het feit dat al deze chefs, waaronder ook driesterren kok Jonnie Boer van De Librije, tijd hebben vrij gemaakt voor deze avond.”

Toen het idee tot stand kwam moesten we natuurlijk nog de boer op voor de realisatie van het project. Het is werkelijk hartverwarmend te zien hoe organisaties en ondernemers uit de regio Zwolle mee wilden werken. Het is een schitterend avondvullend programma geworden waarbij de vrijwilligers tot in de puntjes zijn verzorgd. Een avond om blijvend te herinneren en te koesteren met elkaar. Sjoerd-Jan Feenstra, bestuurslid Ronald McDonald Huis

Volmondig ‘JA’

Naast heerlijke gerechten waren er tussen de gangen door volop optredens, magische momenten en toespraken door onder andere Kinderfondsdirecteur Renate Westerlaken. Ook hadden de vrijwilligers live verbinding met de keuken en de chef via een groot scherm. De koks kijken terug op een bijzondere avond. “Toen het Ronald McDonald Huis vroeg of wij hún sterren in de watten wilden leggen met een lekker diner kon ik maar één antwoord verzinnen. Een volmondig ‘JA’. Deze mensen zijn zo hard nodig voor een organisatie zoals deze en dus ook voor de ouders. Ik vind erg heel belangrijk om hier bij stil te staan en dit met elkaar te vieren”, aldus Paul Stegeman chef-kok en eigenaar van Restaurant ’t Pestengasthuys die een grandioos hoofdgerecht serveerde samen met de studenten van het Deltion College.

Lustrumjaar

Het lustrumjaar staat in het teken van ‘vieren, bedanken en delen’. Het sterrendiner was het eerste evenement van de drie activiteiten die georganiseerd worden voor en door Ronald McDonald Huis Zwolle. Naast dit evenement wordt er nog een XXL ontbijt op dinsdag 19 juni georganiseerd en zal de Ronald McDonald Rally op donderdag 11 oktober een extra feestelijke en bijzondere editie worden.

Aan het diner werkten mee:
Bwefar Rental BV, Korbeld Verhuur, Schuttelaar Wijnen, Deltion College, De Librije, Restaurant Over de Tong, Restaurant ’t Pestengasthuys, Vito’s, Stip Entertainment, Koggel Reclame, Sligro.

Lustrumpartners zijn:
4IT Professionals, Arslan en Ter Wee Advocaten, Beljon + Westerterp, Deltion College, Van Norel Bouwgroep, Hemmink, Van Wijnen, Acon BV, Wecovi, Impres GGN, KRC van Elderen Accountants, Pouw Automotive, KroeseTempert Bedrijfsmakelaars, Scania, UTS Hersevoort Verhuizingen, EG Group.

Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button