Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Isala Publieksacademie: Infectiepreventie 9 februari

Maandag 9 februari 2015, 19.30 uur tot circa 21.30 uur.We dragen er miljoenen bij ons en toch zijn ze zo onzichtbaar: micro-organismen. Denk maar aan bacteriën, schimmels en virussen. Te klein om met het blote oog te zien, maar overal aanwezig. Thuis, op reis, en in het ziekenhuis. Hoe klein ook, ze spelen een grote rol bij onze gezondheid. In positieve zin, maar je kunt er ook behoorlijk last van hebben. Welke invloed heb je daar zelf op? Hoe ga je er thuis mee om? En wat betekent dit voor je behandeling in een ziekenhuis? Meer hierover in de Publieksacademie op maandag 9 februari.

Sprekers

De sprekers op deze avond zijn Sylvia Debast, arts-microbioloog en Simone Abma, deskundige infectiepreventie. Sylvia Debast is werkzaam bij het Laboratorium voor medische microbiologie en Simone Abma bij de afdeling Infectiepreventie. Beide beroepsgroepen werken nauw samen in Isala en worden door de specialismen geraadpleegd bij de behandeling van infecties of bij uitbraken van infecties. Uiteraard kunt u tijdens de avond, na afloop van de lezingen, eventuele vragen stellen aan de sprekers.

Sylvia Debast
Sylvia Debast studeerde Geneeskunde aan de Universiteit Utrecht. Na het Artsexamen volgde zij haar specialisatie Medische Microbiologie aan het Radboudumc te Nijmegen. Zij werkte in het ziekenhuis St Jansdal te Harderwijk en het Meander Medisch Centrum te Amersfoort. In 2005 werd zij geconfronteerd met de eerste Nederlandse ziekenhuisuitbraak van een zeer ziekmakende variant van de darmbacterie Clostridium difficile. Deze uitbraak markeerde het startpunt van een promotieonderzoek op dit gebied aan de Universiteit Leiden, dat zij vorig jaar afrondde. Sinds mei 2014 werkt zij met veel enthousiasme in Isala, waar Infectiepreventie haar bijzondere aandachtsgebied is. Naast haar werk als arts-microbioloog is zij bestuursvoorzitter van de Werkgroep Openbare Gezondheidszorg van de Nederlandse Vereniging van Medische Microbiologie. Sylvia is getrouwd en heeft vier kinderen.

Simone Abma
Simone Abma – Blatter, geboren en getogen in Brabant, is als verpleegkundige werkzaam geweest in het Elisabeth ziekenhuis in Tilburg en in het Zwolse Isala voordat zij in 2003 de post-HBO-opleiding tot deskundige infectiepreventie afrondde. Al tijdens haar opleiding werkt ze met veel plezier binnen het team Infectiepreventie van Isala. Infectiepreventie is een heel breed vak en continu in ontwikkeling waardoor het voor haar altijd uitdagend blijft. Simone voelt zich thuis in Zwolle. Ze heeft twee kinderen samen met haar man Wilfred.

In de lobby

GGD IJsselland
firma Hartmann
Isala Laboratorium voor medische microbiologie
Isala Infectiepreventie

Programma

19.00 uur
Zaal open

19.30 uur
Lezing Sylvia Debast

20.15 uur
Pauze met een drankje

20.30 uur
Lezing Simone Abma, aansluitend vragenrondje

circa 21.30 uur
Afsluiting

Gratis plaatsbewijs

U heeft voor de lezingen van de Publieksacademie een (gratis) plaatsbewijs nodig. Deze kunt u nu al reserveren bij de Zwolse Theaters. U kunt een plaatsbewijs reserveren bij de theaterkassa van theater De Spiegel via telefoonnummer (038) 428 82 88. Deze theaterkassa is geopend van dinsdag t/m zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur. De theaterkassa in Schouwburg Odeon is van dinsdag t/m zaterdag geopend van 10.00 uur tot 19.00 uur.

Reserveren van de kaarten via de theaterkassa is gratis. U kunt ook kaarten bestellen via de website van Zwolse Theaters, www.zwolsetheaters.nl. In dat geval betaalt u via IDeal een bedrag van € 2,00 per reservering.

Livestream

Als u niet in de gelegenheid bent om naar het theater te komen, dan kunnen de lezingen tijdens de avonden ook gevolgd worden via live webstreaming. Via Twitter #IPA15 kunt u ook uw vraag insturen, die tijdens de vragenronde behandeld wordt.

Na elke avond verschijnen er filmpjes van de lezingen op deze site zodat u ze ook nog terug kunt zien. Ook vindt u per avond een audiovisuele nabeschouwing en de vragen met antwoorden die tijdens de vragenronde niet meer behandeld konden worden.

Voor wie

De lezingen zijn geschikt voor iedereen.

Datum en tijd

Maandag 9 februari 2015
19.30 uur tot circa 21.30 uur.

Locatie

​​De lezingen worden gehouden in de Hemminkzaal in theater Odeon aan de Blijmarkt 25 in Zwolle. Kijk voor een routebeschrijving en parkeergelegenheid opwww.zwolsetheaters.nl.

Contactpersoon

U kunt bij theater Odeon terecht met vragen over plaatsbewijzen of parkeergelegenheid. Voor alle andere vragen kunt u terecht bij de afdeling Concerncommunicatie van Isala, telefoonnummer (038) 424 75 27 of per e-mail via publieksacademie@isala.nl.

Gerelateerde artikelen

Back to top button