Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

Verloren avond PEC Zwolle in Heerenveen

PEC Zwolle heeft de eerste nederlaag van 2015 geleden. Op bezoek in Heerenveen ging de ploeg van Ron Jans met 4-0 onderuit. Bij rust was de stand al 3-0 door treffers van Luciano Slagveer, Sam Larsson en Mark Uth. ,,Dit was een off-day”, constateerde Wout Brama.

Al binnen tien minuten stond Zwolle op een 2-0 achterstand. Na honderdtachtig tellen kon het Friese publiek al voor de eerste keer juichen. Slagveer kon na een Zwols misverstand op doelman Warner Hahn aflopen en scoren. Thomas Lam had een mogelijkheid op de gelijkmaker, maar zijn poging strandde op de doellijn. Niet veel later kon Larsson scoren, toen hij vanaf links naar binnen kwam en uithaalde. ,,We hadden geen moment de controle”, vond Brama. Vlak voor rust werd het zelfs 3-0, toen Uth een strafschop benutte na een overtreding van Jody Lukoki.

De start van de tweede helft was nog bemoedigend, toen Ryan Thomas met zijn poging van afstand de bovenkant van de lat raakte. Vervolgens waren de Friezen weer de bovenliggende partij. Er waren kansen op een hogere score, maar alleen invaller en debutant Henk Veerman wist nog te scoren. Oud-Zwollenaar Joey van den Berg raakte met zijn poging nog de buitenkant van de paal. ,,Ik sta achter mijn ploeg. Er wordt goed getraind, hard gewerkt, maar dit was waardeloos. Gauw de bus in en wegwezen”, vond trainer Ron Jans.

Volgende week zondag wacht de IJsselderby. In het eigen stadion wordt er om 14.30 uur afgetrapt tegen Go Ahead Eagles.

SC Heerenveen – PEC Zwolle 4-0 (3-0).
Toeschouwers:  25.145
Scheidsrechter:  Van Sichem
Gele kaarten:  Lukoki (PEC Zwolle)

SC Heerenveen: Nordfeldt, Marzo, Otigba, Van Aken, Van Anholt (46. Schmidt), De Roon, Van den Berg, Thern, Slagveer (75. Duarte), Uth, Larsson (84. Veerman)

PEC Zwolle: Hahn, Van Polen (46. Broerse), Van der Werff, Lam, Van Hintum, Brama, Rienstra (46. Becker), Lukoki, Drost, Thomas, Nijland (65. Ferfelis)