112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Grote opbrengst wapeninleveractie Politie IJsselland

Zwolle – De wapeninleveractie van de Politie IJsselland heeft inmiddels heel wat opgeleverd. tot nu toe zijn er 71 vuurwapens, 20 sabels, tientallen steek-, slag- of stootwapens en enkele kilo’s munitie ingeleverd op de verschillende bureaus binnen de Veiligheidsregio IJsselland.

Mensen kunnen bij de politie IJsselland kan tot vrijdag 13 maart wapens inleveren zonder dat daar straf op staat. Steek, slag en stoot wapens kunnen anoniem bij het politiebureau verpakt worden ingeleverd. Voor vuurwapens gelden andere regels. Deze worden opgehaald door een agent in burger. Deze vuurwapens kunnen worden onderzocht en zijn te herleiden naar het gebruik bij eventuele misdrijven. Als daar sprake van is dan wil en mag de politie dat niet negeren. Dat zijn zij namelijk aan de eventuele slachtoffers en nabestaanden verplicht.

Schietpartijen

De politie maakt zich hard om zoveel mogelijk (vuur)wapens van straat te halen en schietpartijen te voorkomen in het district IJsselland. Ook in IJsselland zien we steeds vaker het gebruik van steekwapens en illegale vuurwapens in de publieke ruimte. In Zwolle en op andere plekken in het district IJsselland zijn er incidenten geweest waarbij vuur- en steekwapens zijn gebruikt op straat. Dat heeft ook invloed op het veiligheidsgevoel van de inwoners. De politie is daarom deze wapeninleveractie gestart om een signaal af te geven en mensen mogelijkheden te bieden om ongestraft hun wapens bij de politie in te leveren.

Incidenten voorkomen

Met deze actie hoopt de politie nog meer incidenten met wapens te voorkomen. “Met de inleveractie van (vuur)wapens willen wij dat iedereen in district IJsselland opstaat tegen het gebruik van (vuur)wapens. Het is tijd om ons daar tegen uit te spreken. We slaan de armen in één om de harde kern aan te pakken. Maar ook om bewoners te betrekken, in gesprek te gaan en jeugd weerbaar te maken.”, aldus de Politie IJsselland.

Gerelateerde artikelen

Back to top button