EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

CDA vraagt Corona-aandacht voor ondernemers in het buitengebied

Zwolle – Het CDA in Zwolle wil dat de gemeente Zwolle, toeristische ondernemers in de buitengebieden en boeren die streekproducten verkopen, extra worden ondersteund. Als het aan de partij ligt krijgen deze ondernemers een gratis pakket met afzetlint, tape, vloerstickers, posters, hesjes en handreinigingsgel. “Hiermee kunnen toeristen corona-proof op bezoek komen”, stelt Jan Nabers, fractievoorzitter van het CDA in Zwolle.

“Het corona-virus heeft grote impact op ons dagelijks leven. Zo hebben toeristische ondernemers in het buitengebied van Zwolle het zwaar. Voor campings als Terra Nautic en Vecht&Zo zijn het heftige tijden.  “, zo betoogt Nabers. “Seizoen plaatsen zijn minder bezet omdat ouderen, die tot de risico-groep behoren, liever thuis blijven. Toeristische bezoekers hebben te maken met de beperkingen waarbij onder andere de toiletgebouwen niet open mogen, zij komen niet of zij komen korter. Door fors minder overnachtingen hebben deze bedrijven te maken met fors minder inkomsten. Voor (agrarische) bedrijven die producten aan huis verkopen betekent het bijvoorbeeld dat zij zichtbare looproutes moeten inrichten en gebruik maken van handreinigingsgel.”

Vechtdal Marketing

De genoemde bedrijven zijn gesitueerd langs de Vecht, zij maken gebruik van het merk “Vechtdal”. Dit met als doel om zoveel mogelijk bezoekers in het Vechtdal te ontvangen. Vechtdal Marketing heeft ter ondersteuning aan ondernemers een  Vechtdal Corona-pakket samengesteld . Het college van Burgemeester & Wethouders van de gemeente Hardenberg stelt voor iedere ondernemer gratis een pakket ter beschikking.

Aandacht voor het buitengebied

Het Zwolse CDA vraagt het college van Burgemeester & Wethouders of zij zicht heeft op de effecten van de corona maatregelen voor de Zwolse toeristische en recreatieve ondernemers in het buitengebied. Nabers: “Ook de Zwolse toeristische sector in het buitengebied wordt hard geraakt. Door samen met ondernemers de schouders eronder te zetten, toeristen – corona-proof – welkom te heten, kan de gemeente Zwolle een wezenlijke bijdrage leveren aan het aantal toeristen dat in Zwolle overnacht.”

Steun in de rug

Naast bedrijven met toeristische overnachting, heeft het Zwolse buitengebied ook veel bedrijven die lokale (agrarische) producten verkopen. Het CDA Zwolle wil dat al deze bedrijven extra ondersteuning krijgen bij het implementeren van de corona-maatregelen. Als steun in de rug verwacht het CDA dat het Zwolse college – naar Hardenbergs voorbeeld – voor iedere ondernemer een Vechtdal (of vergelijkbaar) pakket beschikbaar stelt. Zo heeft ieder bedrijf alvast Vechtdal afzetlint, tape, vloerstickers, posters, hesjes en handreinigingsgel en kunnen toeristen corona-proof op bezoek komen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button