BouwNieuws uit ZwolleVoorpagina

Bypass tussen Stationsweg en Westerlaan tijdelijk afgesloten

Zwolle – Van vrijdag 1 november 9.00 uur tot en met zaterdag 2 november 20.00 uur is de tijdelijke brug (bypass) tussen de Stationsweg en de Westerlaan afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. De tijdelijke afsluiting is nodig in verband met het werk aan de bouwkuip van de nieuwe ondergrondse fietsenstalling op het Stationsplein.

Om fietsers straks veilig en droog de fiets in de fietsenstalling te kunnen parkeren, wordt er aan de onderzijde van de bouwkuip een gel-laag aangebracht met dunne slangen. Deze gel-laag zorgt ervoor dat het grondwater wordt tegengehouden. De slangen waarmee de gel-laag wordt aangebracht moeten ook onder de tijdelijke brug worden geplaatst.

De brug tussen de Stationsweg en de Westerlaan moet voor het werk gedeeltelijk uit elkaar gehaald worden, om ruimte te maken voor de machines. Ook gaat de aannemer een gedeelte voor de brug opnieuw bestraten, omdat er met regenbuien waterplassen ontstaan. De aannemer voert het werk gedeeltelijk in het weekend uit om de hinder voor het verkeer zo veel mogelijk te beperken.

Omleidingsroute

Tijdens de afsluiting van de bypass is ter plaatse een omleidingsroute ingesteld voor gemotoriseerd verkeer naar de Westerlaan. Verkeersborden geven de route aan via de Burgemeester van Roijensingel langs de Willemskade. Voor fietsers en voetgangers blijft de route open. Om het verkeer tijdens deze werkzaamheden in goede banen te leiden, zijn verkeersregelaars aanwezig. Woningen en bedrijven aan de Stationsweg blijven bereikbaar voor autoverkeer.

;

Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button