KabelkrantKunst & CultuurNieuws uit Zwolle

Online genieten van Bevrijdingsfestival Overijssel 2021

Zwolle – Het Bevrijdingsfestival Overijssel gaat dit jaar alsnog door, maar wel zonder publiek. Online kun je genieten van toffe acts, interessante gesprekken en te gekke muziekoptredens. Het Bevrijdingsfestival wordt op 5 mei om 13 uur traditioneel geopend met het ontsteken van het vrijheidsvuur.

Het online programma bestaat uit optredens van Willie Wartaal, Sticks, Pjotr, Micah en Julia, Rico en Guan, Minka, Joya Mooi en Typhoon. Naast het optreden van Typhoon, gaat de Zwolse artiest samen met jou een bezoek brengen aan Museum de Fundatie om te kijken naar de multimediale installatie ONDER WATER van Junte Uiterwijk (Sticks) & Glenn de Randamie (Typhoon).

Talkshows

Naast de liveoptredens zijn er verschillende talkshows te bekijken die onder andere geleid worden door Leonie ter Braak (Shownieuws). Aan de hand van diverse thema’s over vrijheid gaat zij het gesprek aan met bijzondere mensen. Bij het thema ‘vrijheid in een inclusieve en diverse samenleving’ schuift Wiliam Coljee aan. Daarnaast komt Carlo Duinkerken, oprichter van het COC, komt vertellen over zijn vrijheid. Zij wordt ondersteund door het drag duo, Diva Shania en Noa Valentina.

Poëzie- en kookkunsten

Er is meer; zo komt pianiste Djuwa Mroivili een mooi stuk ten gehore brengen. Natuurlijk mag de stadsdichter van Zwolle, Sarah Lucassen niet ontbreken. Zij komt een gedicht voordragen over vrijheid. Meerdere zintuigen zullen geprikkeld worden tijdens het Bevrijdingsfestival Overijssel 2021, want ook de smaakpapillen komen aan bod. Arlette Swartjes maakt de overheerlijke vrijheidssoep van Yvette van Boven. Je kan live met haar meekoken.

Willie Wartaal en Broeder Jozef

Er zijn verschillende vrijheidscolleges te volgen van Soundos, Haroon Ali en Joris Linssen. Willie Wartaal gaat op bezoek bij het Dominicanenklooster in Zwolle. Willie gaat in gesprek met Broeder Jozef over de betekenis van persoonlijke vrijheid en wat voor interpretatie we daaraan geven.

De veertien Bevrijdingsfestivals bieden op 5 mei een gezamenlijk online programma aan van meer dan 200 optredens en activiteiten. Davina Michelle, Tino Martin en Jonna Fraser zijn tijdens deze editie de Ambassadeurs van de Vrijheid.

Theater na de Dam

Vòòr 5 mei zijn er activiteiten gepland. In samenwerking met Zwolse Theaters wordt er op 4 mei een online Theater na de Dam georganiseerd. Er is een uitgebreid programma voor de basisscholen en middelbare scholen. Van 1 t/m 5 mei kun je in de stadsparken van Zwolle (Dadaïstische) poëzie in de bomen zien hangen. ANNO, museum in de maak, maakt het mogelijk om op 7 plekken binnen Zwolle, aan de hand van een foto te luisteren naar oorlogsverhalen.

Op 5 mei vanaf 13 uur is daar de livestream te bekijken. Het hele programma is te vinden op de website:
Bevrijdingsfestival Overijssel .

Gerelateerde artikelen

Back to top button