Nieuws uit ZwolleSport

Berkum heeft wat goed te maken na een fletse 0-0 remise tegen AZSV

Zwolle – Berkum speelt zaterdag zijn eerste uitwedstrijd van dit seizoen bij Flevo Boys in Emmeloord. De gastheer kreeg vorige week een toch wat verrassende nederlaag om de oren en zal daardoor extra gemotiveerd zijn om in eigen huis revanche te nemen. Ook Berkum heeft wat goed te maken na een fletse 0-0 remise tegen AZSV.

“Tegen AZSV voetbalden we in de eerste helft goed, met veel kansen, maar daarna zakte het terug,” weet Berkum-keeper Huib Veurink. “We zullen ons nu wél moeten belonen en daar hebben we de kwaliteiten ook voor. Maar we onderschatten Flevo Boys zeker niet, want ze hebben vorig jaar al bewezen dat het een goede ploeg is.”

Jeugdspeler terug


Flevo Boys had deze zomer maar weinig mutaties in de selectie, maar zag wel voormalig jeugdspeler Thomas Potters terugkeren uit de opleiding van SC Cambuur. De polderploeg draaide voorafgaand aan de nieuwe competitie in de Hoofdklasse B een prima voorbereiding, waarbij VV Heerenveen in het laatste oefenduel met liefst 8-0 werd vermorzeld. Dat zorgde voor optimisme bij de selectie van trainer Arjen Postma, maar dat werd afgelopen zaterdag al in de eerste competitiewedstrijd de kop in gedrukt want op bezoek bij ONS Sneek ging Flevo Boys met 4-2 onderuit.

Rode kaart


Al na een minuut of 10 was het 1-0 toen de Friezen een penalty mochten nemen en nog binnen het eerste halfuur verdubbelde de thuisploeg de voorsprong. In de tweede helft kwam Flevo Boys terug toen Yumé Ramos de 2-1 binnen schoot, maar niet lang daarna vergrootte ONS de marge weer: 3-1. Het spel werd grimmiger, met enkele gele kaarten tot gevolg, en even later liep het zelfs verder uit de hand. Eerst werd Gerben Visser bij ONS van het veld gestuurd en vlak daarna kon ook spits Ramos van Flevo Boys, na een ‘slaande beweging’, met een rode kaart vertrekken. Acht minuten voor tijd bracht Timon Rorije de Emmeloorders terug tot 3-2 en dachten de bezoekers zicht te hebben op een punt, maar een minuutje later scoorde ONS opnieuw: 4-2. Daarmee stond Flevo Boys niet alleen met lege handen, maar de ploeg zal ook ‘doelpuntenmachine’ Ramos voorlopig moeten missen.

Kansen niet benut


Berkum creëerde afgelopen zaterdag in de openingswedstrijd op eigen terrein heel wat kansen tegen AZSV, maar wist die niet te benutten zodat het bleef bij een tegenvallend 0-0 gelijkspel. Kansrijke doelpogingen van onder anderen Ivar Nijboer, Chris van der Meulen en Martijn Brakke vlogen naast, over of op de lat van het AZSV-doel. Gezien het spelbeeld en het flinke aantal kansen, met name in de eerste helft, was dat gelijkspel teleurstellend voor de Zwollenaren, die van het veld stapten met de wetenschap dat de ploeg twee punten had laten liggen.

De wedstrijd Flevo Boys-Berkum wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Jeen Boringa uit Leeuwarden, die op Sportpark Ervenbos aan de Espelerlaan in Emmeloord om 15.00 uur af zal laten trappen.

Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button