112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Amsterdammer jaagt met hoge snelheid over Wijheseweg

Zwolle – Bij snelheidscontroles op de IJsselallee in Zwolle, afgelopen zondag, is een motorrijder, uit Amsterdam, gepakt. Hij ging op de bon voor een forse overtreding van de snelheid en een totaal onleesbare kentekenplaat.

De man viel op vanwege zijn snelheid. Het was inmiddels al behoorlijk schemerig. Hij vervolgde, vanaf de IJsselallee, zijn weg richting Wijhe en haalde zodra het kon, direct meerdere voertuigen in en overschreed hierbij de doorgetrokken streep.

De snelheid liep hierbij meteen op tot 140 km/u. Vervolgens haalde hij vijf keer in bij de doorgetrokken streep en de snelheid ging telkens tot gecorrigeerd ruim 130 km/u waar 80 is toegestaan en dit over langere afstand.

Kentekenplaat

In eerste instantie leek het alsof er totaal geen kentekenplaat aanwezig was op de motorfiets. Die bleek wel aanwezig maar stond bijna horizontaal zodat deze bijna niet te lezen was.
De bestuurder uit Amsterdam werd staande gehouden en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Hij kreeg een proces verbaal voor de snelheid, de doorgetrokken streep en de onleesbare kentekenplaat. Daarnaast moet hij een verplichte verkeerscursus volgen bij het CBR.

Kampen, Zwolle , Hasselt en dijk Marle Voorst

De afgelopen dagen vonden er ook meerdere alcoholcontroles plaats in Zwolle, Hasselt en Kampen. Geen van alle gecontroleerde bestuurders had te veel gedronken. Wel werden er elf mensen gepakt voor het meer dan 30 km/u te hard rijden en 1 bestuurder voor het niet dragen van een gordel./

De controles werden gehouden in Zwolle, de dijk tussen Marle en Voorst en in de omgeving van Kampen.

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Back to top button