EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

75 medewerkers Wehkamp voeren actie bij hoofdkantoor Zwolle

Zwolle – Zeker 75 medewerkers van Wehkamp hebben dinsdag actie gevoerd bij het hoofdkantoor in Zwolle. Zij hebben de directie een petitie overhandigd met handtekeningen van 264 werknemers, een derde van het personeel. Zo’n veertig medewerkers waren met bussen uit Maurik gekomen, waar maandag al werd gestaakt bij het distributiecentrum; de eerste staking ooit bij Wehkamp.

Emotioneel heel hoog

Perry Rikken (52) was één van hen: ‘Ik vind het logisch dat wij hier met z’n allen heen zijn gekomen. Dit doe je voor elkaar, mét elkaar. Het zit mij emotioneel heel hoog. Het is al erg genoeg dat we straks niet meer bij Wehkamp mogen werken. Maar dat we dan ook nog moet vechten om te regelen dat Wehkamp iets beter voor ons zorgt als we onze banen kwijt zijn… Hoe kun je je mensen nog meer kwetsen?’

Geen financiële noodzaak

De FNV wil een goed sociaal plan voor de 82 mensen die hun baan verliezen bij de reorganisaties. De Britse eigenaar van Wehkamp, private equite-groep Apax Partners, gaat onder andere ‘Maurik’ sluiten en verkopen. Verder wordt de fotostudio in Zwolle verplaatst. De vakbond eist onder andere een goede ontslagvergoeding voor iedereen. Volgens Aklalouch is er geen financiële noodzaak voor de reorganisaties. ‘Apax wil gewoon meer winst maken. Dan mag daar ook iets fatsoenlijks tegenover staan voor de mensen die zich jarenlang keihard hebben ingezet. Dat mag Wehkamp zich echt aantrekken. Dit eindbod doet daar absoluut geen recht aan.

Gerelateerde artikelen

Back to top button