Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

100-jarig Monuta lanceert ‘plakje troost’ voor een licht rustgevende werking

Zwolle – Monuta, de uitvaartorganisatie die dit jaar 100 jaar bestaat, heeft een bijzondere manier bedacht om het gesprek over afscheid te stimuleren. Ze introduceert een nieuwe cake met de naam Plakje Troost, die bedoeld is als een gespreksstarter voor mensen die het moeilijk vinden om over hun wensen rondom het afscheid te praten.

Uit onderzoek in opdracht van Monuta blijkt dat dit voor veel mensen in Overijssel, en in heel Nederland, nog steeds een gevoelig onderwerp is. 73% van de inwoners uit de provincie zegt zelden of nooit over hun eigen wensen te praten, en 80% weet ook niet wat de voorkeuren van hun dierbaren zijn. Monuta hoopt dat de Plakje Troost® cake mensen kan helpen om dit taboe te doorbreken.

“Vandaag bestaat Monuta 100 jaar. Daarom lanceren we een nieuwe eigen cake. Hij wordt speciaal voor ons gebakken door gespecialiseerde cakebakkers van een familiebedrijf. Als je bij Monuta kiest voor een plakje cake, krijg je vanaf nu altijd deze cake met de naam Plakje Troost®. Met een bijzonder ingrediënt: citroenmelisse. Een oud kruid dat rust geeft in emotionele situaties.” vertelt Corné Mulders, directeur Uitvaartzorg bij Monuta.

De cake is gebaseerd op de klassieke plak cake die vaak geserveerd wordt bij uitvaarten. Hoewel er tegenwoordig veel meer mogelijkheden zijn voor de catering, staat de cake nog steeds in de Nederlandse top 3 staat als troost bij het afscheid. In Overijssel is de cake iets minder populair, daar kiezen mensen liever voor belegde broodjes, bittergarnituur of zoete lekkernijen.

Toch vindt meer dan de helft van de mensen in Overijssel (54%) cake heel passend bij het afscheid, vooral omdat het een mooie traditie is. “Cake is van oudsher een prachtig symbool bij het afscheid. Het is vertrouwd en dat is fijn om je aan vast te kunnen houden in een emotionele tijd”, zegt Corné Mulders, directeur Uitvaartzorg bij Monuta. Met de Plakje Troost cake wil Monuta niet alleen een vertrouwd gevoel geven, maar ook een aanleiding bieden om het gesprek over afscheid aan te gaan.

Monuta – Plakje Troost – Infographic DEF

Gerelateerde artikelen

Back to top button