Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Zwolse Kimberley speelt rol in musical ‘Annie’

Zwolle – Meespelen in een musical is niet voor iedereen weggelegd. En zeker niet als het een wereldberoemde musical als Annie betreft. Maar de Zwolse Kimberley Zomerdijk gaat het toch echt doen. Vanaf december zal ze tussen de twintig en dertig keer optreden als één van de weeskinderen uit het weeshuis waaruit de excentrieke miljardair Warbucks, Annie meeneemt naar zijn huis. Kimberley overleefde daarvoor een aantal audities waar kinderen die veel meer ervaring – bijvoorbeeld in de musical Annie MG – juist sneuvelden. 

Studio Stadkamer wordt iedere vrijdagmiddag live uitgezonden vanuit het huiskamercafé van de Stadkamer aan de Zeven Alleetjes. We beginnen om 12.00 uur en gaan door tot 14.00 uur. En stuurt ren je daarmee rechtstreeks het weekend in.
Luister hier live mee naar Radio Focus

De regels rond optredens van kinderen zijn in Nederland behoorlijk streng. Het is precies vastgelegd hoe vaak kinderen mogen optreden, hoe vaak ze de school daarvoor mogen verzuimen. En een interview op de radio telt daar gewoon bij mee als een optreden. We waren dus blij dat het lukte om Kimberley bij ons te kunnen ontvangen in Studio Stadkamer, het vrijdagmiddagmagazine op Radio Focus.

Kimberley Zomerdijk krijgt een rol in de musical Annie


Luister hier naar het hele interview dat Martin had met Kimberley (en haar ouders).

Ze vertelde honderduit over de speciale weg naar een rol in de musical. Daarbij gadegeslagen door haar vader en moeder. Moeder Monique vertelde dat ze eigenlijk nooit het idee hadden dat Kimberley tot aan het einde mee zou doen om de rollen. “We vonden het wel een goed idee om haar eens te laten merken hoe dat nu werkt, zo’n auditie. Tot onze verbazing haalde ze gewoon een rol binnen.”

Het betekent wel dat vader Johan en/of Monique de komende periode iedere zondag naar Diemen moeten met hun dochter. Daar wordt er immers gerepeteerd. En Kimberley kan niet wachten tot die repetities beginnen.

RTV Focus is deze periode te vinden in de tijdelijke studio en redactieruimte aan de Klokkensteeg 6. Vanuit een leegstaand winkelpand doen we rechtstreeks verslag van Zwolle Unlimited en Festival Woest. Dat laatste is het cultuureducatie festival waar middelbare scholieren op een heel directe manier kennismaken met Kunst en Cultuur in Zwolle.
©RTV Focus

Gerelateerde artikelen

Back to top button