Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Dierenopvang Flappus in Zwolle krijgt cheque van 45.000 euro

Zwolle – De dierenopvang Stichting Flappus uit Zwolle heeft een geweldige donatie gekregen van Stichting Dierenlot. Tijdens het landelijke Dierenlot-congres, werd Flappus verrast met een ‘droomcheque’, van maar liefst 45.000 euro. Een substantiële bijdrage die de realisatie van langgekoesterde wensen mogelijk maakt.

Met deze financiële injectie zal Flappus investeren in essentiële apparatuur en faciliteiten, waaronder een professionele wasmachine en droger, speciaal ontworpen voor de uitdagingen van een dierenopvang, zoals het verwerken van haren, stro en hooi. Daarnaast zal een compacte veetrailer aangeschaft worden om geadopteerde weidedieren veilig naar hun nieuwe thuis te vervoeren.

De cheque maakt ook de bouw van een nieuw varkenshok mogelijk, evenals verbeteringen aan het erf, zoals erfverharding en rolgordijnen die bescherming bieden tegen wind en kou in de bestaande kapschuur. Verder zal er een extra geiten schuilstal in de wei komen en wordt de drainage van de wei verbeterd, wat de levensomstandigheden van de dieren ten goede komt.

Flappus is erg verheugd: ‘We kunnen onze opvang afmaken dit jaar. Joepie!!!! Stichting Dierenlot bedankt, bedankt, namens alle opvangdieren en team Flappus!” melden ze in hun Instagram post.

Dierenopvang Flappus in Zwolle vangt jaarlijks bijna 3000 dieren op, die – om wat voor reden dan ook – niet meer bij hun baasje kunnen blijven. Ook zwerfdieren, gedumpte dieren en wilde dieren kunnen bij hun terecht.

Gerelateerde artikelen

Back to top button