KabelkrantLevensbeschouwingNieuws uit Zwolle

Avond over verwachtingsvol huppelend Volgen in de Huppe

Zwolle – Op dinsdag 7 mei houdt het Ontmoetingshuis Moderne Devotie een avond over volgen in de Huppe, Kleine Veerweg 9 in Zwolle.

Iedereen kent dat beeld wel, een kind huppelt achter, en/of voor, een ouder aan, de ouder draagt een grote surprise, en ze zijn op weg naar school. Verwachtingsvol samen op weg.
Volgen doen we allemaal, iedere dag opnieuw, vooral op sociale media. Er wordt wat af geliket. We volgen bijvoorbeeld meningen, beelden, mensen, godsdiensten, maar ook politieke partijen, tegenstanders, medestanders, bekende Nederlanders, enz.

De Joods-Christelijke traditie, bepalend voor onze cultuur, in Zwolle, maar eigenlijk in heel Europa, is ooit begonnen met de woorden ā€˜ā€™ Volg mij ā€œ. Deze zijn uitgesproken door Jezus naar jonge vissers in zijn tijd. Waarschijnlijk gingen de discipelen niet huppelend achter Jezus aan. Wij als volwassenen schamen ons wat voor dat gehuppel. Alleen bij de sporttraining wagen wij ons wellicht wel aan wat huppelen om de spieren los te krijgen.

Deze avond begint om 18.00 uur met een gezamenlijke maaltijd, passend bij verbinding, ontmoeting, en gemeenschap. Daar is Zorgboerderij de Huppe ook in en mee verankerd. Na de maaltijd is er een keuzeprogramma nl. ; Een wandeling o.l.v. Hans Tissink, of in gesprek gaan met elkaar, en met Mink de Vries, na zijn presentatie over ā€˜ā€™ Volgen in deze tijd vanuit de Joods-Christelijke traditie ā€˜ā€™.

De avond wordt rond 21.00 uur afgesloten. Iedereen kan zich aanmelden op de site van https://ontmoetingshuismodernedevotie.nl/, graag voor 6 mei,
Kosten ; 10 euro, incl. warme maaltijd, koffie/thee, en een drankje. Welkom !

Gerelateerde artikelen

Back to top button