KabelkrantKunst & CultuurMuziekNieuws uit Zwolle

Zwolse Hedon beurs act Girlsgirlsgirsl met EP release naar Hedon

Zwolle – Goed nieuws voor de fans van de poprockband en tevens (oud) Hedon Beurs band GIRLSGIRLSGIRLS want de band geeft op donderdag 28 maart een optreden in Hedon. Het is een speciale avond voor GIRLSGIRLSGIRLS want op deze avond vieren ze de release van hun nieuwe EP ‘The Ten Minutes Tapes’. Support tijdens deze avond is er door de band Bliss. De kaartverkoop voor de show van GIRLSGIRLSGIRLS is gestart via www.hedon-zwolle.nl.

De jeugdvrienden van GIRLSGIRLSGIRLS begonnen hun carrière als band direct goed met een show tijdens Eurosonic-Noorderslag 2020 in Groningen. Kort daarna verzorgden ze het voorprogramma van de Britse band Hot Milk in Dynamo te Eindhoven en hebben ze sindsdien een aantal optredens gegeven o.a. in zalen als Paradiso, De Vorstin en Luxor Live. Ook op de festivals weet de band goed te scoren: in 2023 heeft de band op Jera on Air gestaan. Het grootste punkrockfestival van Nederland.

The Ten Minute Tapes

Deze tweede EP van de band is een schreeuw om aandacht: Kort en krachtig, zodat de aandacht erbij blijft. Een EP voor de huidige maatschappij waar alles snel en oppervlakkig gaat. Te veel mensen opereren in hun eigen kleine, soms digitale bubbel en veranderen langzaam in een ‘self-centered asshole’. GIRLSGIRLSGIRLS beschrijft dit gevoel in muziek zodat iedereen in het echte leven gewoon aardig kan blijven. Dat maakt het van sociaal belang dat iedereen deze plaat te horen krijgt. In plaats van tegen de stroom in te zwemmen, omarmt de rockband juist de moderne concentratieboog met een EP van nog geen 10 minuten. Naast de show is vanaf 28 maart de EP The Ten Minute Tapes overal te beluisteren.

———————————————

GIRLSGIRLSGIRLS

Support: Bliss

Locatie: Kleine Zaal, Hedon

Wanneer: Donderdag 28 maart 2024

Deuren open: 20:00 uur

Aanvang: 20:30 uur

Entree: 13 euro inclusief servicekosten

Gerelateerde artikelen

Back to top button