KabelkrantNieuws uit Zwolle

Zwolle op weg naar de Vredesweek 2021

Zwolle – Dit jaar is de vredesweek van 18-26 september. Als voorbereiding op die Vredesweek nodigt het Vredesplatform Zwolle iedereen die zich betrokken voelt uit om op donderdag 8 april 2021 om 20.00 uur digitaal mee te denken over activiteiten in de Vredesweek in Zwolle.

Het Vredesplatform Zwolle houdt zelf weer een Walk of Peace en ze doen dit, als het mogelijk is, in samenwerking met Pax voor Vrede en de landelijke Raad van Kerken. Deze zal plaatsvinden in de wijk Dieze. Hiervoor zijn in 2020 al veel contacten gelegd in de wijk.

Welke activiteiten kunnen organisaties, groepen en kerken organiseren?

Iedereen kan activiteiten organiseren in het kader van de vredesweek. Enkele suggesties die het Vredesplatform Zwolle geeft zijn een lezing, discussie, film, samen creatief bezig, eten, bewegen, een wake houden, bezinnen of bidden. Het doel van deze activiteiten is om onder de Zwolse inwoners het denken over vrede te bevorderen en om nieuwe verbindingen te maken tussen de bewoners onderling.

Wat doet het Vredesplatform?

Het Vredesplatform Zwolle stimuleert organisaties en kan zo nodig activiteiten op elkaar afstemmen. Ook zorgt het platform voor het bekendmaken van activiteiten van andere organisaties. Dat doen ze door een flyer met daarin een overzicht van alle activiteiten. Deze komen ook op deze website te staan.

Men kan zich opgeven voor 8 april via: vredesplatformzwolle@gmail.com

Hier kan iedereen ook met vragen terecht. Wie nog andere geïnteresseerde personen of instellingen kent, kan de link van deze webpagina delen! Na aanmelding krijgt de deelnemer een link voor de bijeenkomst. Ze hopen iedereen op 8 april te mogen begroeten.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button