EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Zorgbedrijf Gewoon Appeltaart Zwolle BV is failliet

Zwolle – Gewoon Appeltaart Zwolle B.V. is failliet. De rechter heeft dinsdag het faillissement uitgesproken voor het bedrijf aan de Morsestraat 7 op bedrijventerrein de Marslanden. Gewoon Appeltaart Zwolle BV is opgericht in 2017 en had drie eigenaren / bestuurders. De bestuurders hebben zelf het faillissement aangevraagd. De Holding Gewoon Appeltaart BV valt buiten het faillissement.

Bij de bakkerij Gewoon Appeltaart Zwolle werden appeltaarten, verschillende soorten koeken, oliebollen en ander gebak gemaakt voor de horeca en de horecagroothandel. Het bedrijf was een dagbestedingslocatie en werkte met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Gemiddeld zo’n veertien per dag. De cliënten werkten aan herstel en terugkomst op de arbeidsmarkt. Ook liepen er bij het bedrijf een aantal mensen rond met een blijvende afstand tot de arbeidsmarkt.

tekst gaat verder onder de foto

Curator mr. M.A. Kerkdijk van advocatenkantoor Benthem & Gratama is aangesteld voor de afwikkeling van het faillissement. Zaakwaarnemer Martijn Limberger van het advocatenkantoor heeft inmiddels een eerste gesprek gehad met de bestuurder van het bedrijf maar laat weten nog geen verdere inhoudelijke details te hebben. Het is dan ook niet bekend wat de oorzaak is van het faillissement en of het bedrijf een doorstart gaat maken. “We hebben dat nu in onderzoek. De deuren van het bedrijf zijn na de faillissementsuitspraak gesloten. De medewerkers is verteld dat er faillissement zou worden aangevraagd en dat het voor hun zou ophouden. Dat is vrij recent gebeurd”, aldus Limberger.

De website van Gewoon Appeltaart is sinds 2012 in de lucht. Bram Brockbernd is sinds 2011 directeur van Gewoon Appeltaart B.V. Op zijn LinkedIn profiel staat te lezen dat Gewoon appeltaart een initiatief is van diverse zorginstellingen en bedrijven. Vanaf 2018 is Brockbernd ook directeur van het bedrijf EN3410 BV uit Hattem. ‘EN3410 is sterk in het bedenken van Zorg Concepten en rolt deze uit binnen bestaande organisaties.’, zo meldt dezelfde LinkedIn pagina.

Gerelateerde artikelen

Back to top button