Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVoorpagina

Werk Cibap-studenten op de Dutch Design Week

Jas, meubelstuk en handpers met bijzondere verhalen

Zwolle – Komende week is er spraakmakend werk van (oud) Cibap-studenten te zien op de Dutch Design Week. Een jas, meubelstuk en handpers: elk met een bijzonder verhaal. Deze stukken maken deel uit van de groepsexpositie ‘Creating a Better World’ en zijn te zien van zaterdag 22 t/m zondag 29 oktober in Eindhoven.

Opa als inspirator

Saar van Damme, student Creatief vakman (fabrics & design) ontwierp een jas, waarbij ze zich liet inspireren door haar opa die vroeger molenaar was. Haar jas verbeeldt het verhaal van ‘stof-longen’ en is tot in detail uitgewerkt.
Daarnaast maakt een bijzonder meubel deel uit van de expo, Découvrir van oud Creatief vakman (hout & design) student Lucas van Vuuren. Wanneer je er omheen loopt, verandert de vorm constant. Ook hij liet zich inspireren door z’n opa, die kunstschilder was. Zijn opa schilderde surrealistische landschappen waarin je steeds meer ontdekte, naarmate je er langer naar keek. Dit effect heeft hij ook gecreëerd, maar dan met een meubel.

Drukmaker

Het derde werk is de Drukmaker prototype DM-01 van Esper in ’t Hof, oud-student ICBD, een ‘proof of concept’ voor een hoogdruk handpers. Het doel is om het mogelijk te maken om vanuit een digitaal ontwerp, met moderne bewerkingstechnieken, een analoge afdruk te maken als er geen grafiek werkplaats voorhanden is.

Expositie met andere mbo-vakscholen

De stukken maken deel uit van de groepsexpositie ‘Creating a Better World’ waarin naast Cibap ook de mbo-vakscholen Nimeto, SintLucas, Hout-en Meubileringscollege, Mediacollege Amsterdam en Grafisch Lyceum Rotterdam het werk van studenten tonen. Deze mbo-scholen zijn verbonden door het opleiden van de vakmensen van de toekomst die met toegepaste creativiteit positieve impact maken. De groepsexpositie ‘Creating a Better World’ is te zien in Punt C op Sectie C. Aanvullende informatie is te vinden op www.ddw.nl

Gerelateerde artikelen

Back to top button