BouwKabelkrantNieuws uit ZwollePolitiek & OpinieZorg & Welzijn

Twee debatten in gemeenteraad op 30 oktober

Zwolle – Maandagavond 30 oktober zijn er twee debatten in de gemeenteraadsvergadering van Zwolle. In de Raadzaal gaat het over de invoering van de stadspas, in de TaKzaal over het ontwikkelplan Nieuwe Veemarkt.

Stadspas

In het coalitieakkoord is vanwege de inzet op bestaanszekerheid en kansengelijkheid de ambitie beschreven om een Zwolse stadspas in te voeren. De pas moet het voor inwoners met en laag inkomen makkelijker maken om gebruik te maken van alle regelingen waar zij recht op hebben. Het college vraagt de raad zich uit te spreken over de dilemmaā€™s bij de verschillende scenarioā€™s. En om een vervolgrichting mee te geven aan het college. Daarbij moet zij komen tot een keuze uit een van de volgende vormen: a. Stadspas als klassieke kortingspas voor minima; b. vereenvoudigen van de toegang tot minimaregelingen, c. Brede inwonerspas.

Lees de volledige agenda en de stukken hier.

Nieuwe Veemarkt

De toekomstige Nieuwe Veemarkt moet een eigenzinnige wijk worden met daarin een breed en veelzijdig aanbod van woningen en ruimte om te innoveren en te experimenteren. Een nieuwe stadsbuurt met voldoende ruimte voor water, groen, mens en dier. Op deze locatie moeten 750 woningen komen.
Onderdeel van het ontwikkelplan is het behouden en ontwikkelen van de bestaande Elbertsschool en de Bogenhal waarvoor er aparte voorstellen aan de raad zijn aangeboden. In samenhang met het ontwikkelplan heeft de raad ook een voorstel voor mobiliteitshubs en parkeren voor de Nieuwe Veemarkt aangeboden.

Lees de volledige agenda en de stukken hier.

Bron
zwolle.nl

Gerelateerde artikelen

Back to top button