Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Wensen gaan in vervulling tijdens de Spoorwensdagen

Zwolle – Van een dag meelopen met een conducteur, tot aan zelf een trein besturen in de simulator: dromen komen uit tijdens de Spoorwensdagen op woensdag 25 mei. Deze en nog veel meer andere dromen worden werkelijkheid tijdens de 15e editie van de Spoorwensdagen. Maar liefst 130 vrijwilligers van NS en ProRail vervullen samen trein- en spoorwensen van kinderen en volwassenen, die het verdienen om in het zonnetje te worden gezet.

Met een optreden van het NS Orkest op Station Utrecht Centraal gaat deze editie van de Spoorwensdagen feestelijk van start. Gedurende de dag vinden verschillende activiteiten plaats, zoals bezoeken aan het simulatorcentrum in Amersfoort en het Spoorwegmuseum in Utrecht, maar ook rondleidingen bij onder andere het onderhoudsbedrijf Watergraafsmeer en de Koninklijke Wachtkamer op station Amsterdam Centraal.

Voor jong en oud

De wens van de 16-jarige Chris uit Zwolle gaat op woensdag 25 mei in vervulling: hij mag meereizen met NS en gaat die dag alles te weten komen over de dienstregeling, conducteur zijn en de trein. Zijn ouders hebben hem opgegeven voor de Spoorwensdagen. Zijn moeder vertelt: “Chris vindt treinen al leuk sinds kleuterleeftijd en daarbij heeft ook de dienstregeling zijn grote interesse.” Samen met zijn vader gaat Chris op avontuur, om 7.40 uur vertrekken zij vanaf station Zwolle naar Utrecht waar zij een kijkje gaan nemen bij de Verkeerleiding van ProRail en het kloppend hart van het spoorvervoer het OCCR. Daarna reizen zij verder naar Alkmaar waar zij samen met de andere VIPS met een speciale VIP-trein ‘de Kameel’ naar Amsterdam reizen.

In totaal laten de vrijwilligers van NS en ProRail 60 wensen uitkomen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button