BouwNieuws uit ZwolleVoorpagina

Voorste deel Thomas a Kempisstraat op de schop

Winkelgebied in Zwolle wordt aantrekkelijker, levendiger en veiliger voor verkeer

Zwolle – Het voorste deel van de Thomas a Kempisstaat is van 14 april tot en met 22 mei afgesloten voor het verkeer. Het is de eerste straat die aangepakt wordt in het project herinrichting Diezerbrink. Het hele gebied moet veiliger, aantrekkelijker en levendiger worden.

Aannemer Heijmans is dinsdag gestart met de werkzaamheden aan de Thomas a Kempisstraat. De weg en de welbekende rotonde bij café Stroomberg zijn inmiddels opengebroken. De straat wordt versmald en er worden een nieuwe rijbaan, parkeerplaatsen en trottoirs gerealiseerd. Ook komt er meer ruimte voor fietsers, nieuwe groenstroken en bomen en een veiligere oplossing voor de rotonde.

De winkels blijven gewoon geopend en bereikbaar. Het verkeer wordt omgeleid via de Bisschop Willebrandlaan, Rhijnvis Feithlaan, Diezerkade en Van Wevelinkhovenstraat. Het advies is om te parkeren bij ’t Streekien.

De herinrichting van het voorste deel van de Thomas A Kempisstraat duurt tot 22 mei. Daarna volgen het achterste deel van de Thomas A Kempisstraat, De Brink en het Blekerswegje. Naar verwachting zijn alle werkzaamheden in november afgerond.

Impressie Diezerbrink © Gemeente Zwolle

Gerelateerde artikelen

Back to top button