Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Video – Zomers Nieuwjaarsconcert; humor en klassiek voor het grote publiek

Steef de Jong meesterlijk met zijn Orfeo

Zwolle – Een festival terrein vol met mensen! Het ‘Thorbeckegracht concert’ nieuwe stijl bracht zaterdagavond een groot publiek op de been. Met meegebrachte klapstoeltjes of een simpel kleedje op het gras schoven vele enthousiaste mensen aan voor het podium op het Noordereiland.  Meer dan 2 uur lang werd het publiek getrakteerd op een waar Zomers Nieuwjaarsconcert.

Steef de Jong presenteerde met veel humor de oer operette Orfeo;  de mythe van Orpheus en Eurydice.  Hij wist met zijn geknipte kartonnen figuren het publiek mee te slepen in het verhaal. Het Orkest van Oosten veerde prachtig mee op de ‘amuses’ van De Jong.  Na de pauze vermaakte de theatermaker het publiek met zijn kennis over Johann Strauss en zijn walsen. Hij plaagde de toeschouwers door een grapje te maken met de dirigent over het al of niet spelen van het geliefde An der Schönen Blauen Donau. Ook de gele dame uit het publiek die op het podium haar Meastro dirigeer-kunsten mocht vertonen had de lachers absoluut op haar hand.

De avond werd in stijl afgesloten met de Radetzky Mars. Sneeuwvlokken, vuurwerk en een uitbundig dansend en hossend publiek maakten de avond compleet.

Gerelateerde artikelen

Back to top button