112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

OM vervolgt bestuurder hoogwerker Treinongeluk Dalfsen

Zwolle / Dalfsen – Het Openbaar Ministerie gaat de 23-jarige bestuurder van de hoogwerker die 23 februari 2016 een treinongeluk veroorzaakte bij Dalfsen, vervolgen.

6 gewonden en 1 dodelijk slachtoffer

Bij dit ongeluk kwam de machinist van de trein om het leven en raakten zes mensen gewond. De trein botste in volle vaart op een hoogwerker op de spoorwegovergang bij Dalfsen. De trein ontspoorde daarbij volledig. De bestuurder van de hoogwerker kon vlak voor de botsing van zijn voertuig springen.

Ongeval trein Arriva Dalfsen ©Joey Bisschop voor RTV Focus Zwolle

Onvoldoende geïnformeerd over de dienstregeling

De 23-jarige man wordt verdacht van het veroorzaken van een verkeersongeval met dood en letsel ten gevolge (artikel 6 Wegenverkeerswet). Hem wordt verweten dat hij onoplettend, dan wel onachtzaam heeft gereden en zich daarbij onvoldoende heeft geïnformeerd over de dienstregeling op het spoor ter plaatse. Daarbij zou hij zich van te voren niet goed hebben gerealiseerd of hij met een langzaam voortbewegend voertuig veilig kon oversteken op deze spoorwegovergang.

Dinsdag 12 september, 14.30 uur, is de zitting bij de rechtbank Overijssel, locatie Zwolle. Dan wordt ook bekend welke straf de officier van justitie zal eisen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button